Featured Posts

6/4/12

Και ξαφνικά βρέθηκαν οι φάκελοι για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Και ξαφνικά βρέθηκαν οι φάκελοι για τις γερμανικές αποζημιώσεις σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr. 
Όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός στην Βουλή οι περιβόητοι φάκελοι, οι πιο πολύτιμοι ίσως φάκελοι στην Ελλάδα αυτή την στιγμή αν κρίνει κανείς από τα ποσά που μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει από την Γερμανία αξιοποιώντας τα στοιχεία αυτών των φακέλων βρέθηκαν σε διεύθυνση του Υπ. Οικονομικών.
Και ενώ το περιεχόμενο αυτών των  φακέλων θα έπρεπε να
φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού και να έχουν ψηφιοποιηθούν για να μην...ξαναχαθούν, ο υπουργός ανακοίνωσε στο έκπληκτο ακροατήριο του ότι, μόλις τώρα αποφασίστηκε η ψηφιοποίηση τους.
Μόνο και μόνο από αυτά τα λόγια του υπουργού αντιλαμβάνεται κανείς την οργάνωση και την προτεραιότητα που η ελληνική δημόσια διοίκηση δίνει σε «ασήμαντα» πράγματα όπως οι φάκελοι με τις αποζημιώσεις των Γερμανών έναντι της Ελλάδας και των θυμάτων τους στην χώρας μας. 
Όπως δήλωσε ο υπουργός,  “Σε διεύθυνση του υπ. Οικονομικών βρέθηκαν δερματόδετοι φάκελοι με ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, αριθμό απόφασης και ποσά που επιδικάστηκαν σε Έλληνες  που μετά από δικαστική απόφαση εγκρίθηκε αποζημίωση για ζημιές από Γερμανικά στρατεύματα στην περίοδο της Kατοχής.
Τα αρχεία αυτά (αντίγραφα) τα έδωσα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής”. Συνεχίζοντας ο υπουργός δήλωσε ότι, “Επίσης, μετά από εντολή μου έγινε έρευνα σε άλλο χώρο που υπάρχουν αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Βρέθηκαν στοιχεία τα οποία θα ερευνηθούν και θα δοθούν και αυτά στη Βουλή. Παράλληλα έδωσα εντολή να ψηφιοποιηθεί το υλικό γιατί σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί”.
Προφανώς ο υπουργός Οικονομικών θα έκανε μια παραπάνω ... προσπάθεια να βρει τα περίφημα αρχεία μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του του defencenet.gr και την δήλωσή του περί "Ανυπαρξίας"  των πλέον πολύτιμων και ιστορικών εγγράφων της χώρας, των εγγράφων που δικαιώνουν τον αγώνα του ελληνικού λαού και πάνω απ'όλα τεκμηριώνουν τις απαιτήσεις της χώρας απέναντι στους πρώην (;) κατακτητές της.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: