Featured Posts

13/6/11

Πάτρα: Οι «Αλήτες με μνήμη και συνείδηση» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο «στέκι» της Χρυσής Αυγής

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια

 
 
Την ευθύνη για την επίθεση στον χώρο που χρησιμοποιείται από τη «Χρυσή Αυγή» στην Πάτρα, ανέλαβε η ομάδα «Αλήτες με μνήμη και συνείδηση» με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia. Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι η εν λόγω ομάδα είναι αποφασισμένη να δώσει συνέχεια στην κόντρα της με τη «Χρυσή Αυγή».
Η ανακοίνωση που είναι ιδιαίτερης σκληρότητας, βάλει κατά του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας της Οργάνωσης αλλά και ενός Πατρινού δικηγόρου, χωρίς πάντως να στοιχειοθετεί τις κατηγορίες.
Το απόγευμα του Σαββάτου ομάδα αναρχικών έκανε αφισοκόλληση στην πόλη, συνδέοντας, εξηγώντας τους λόγους που έκαναν την επίθεση στο στέκι της «Χρυσής Αυγής».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Πάει καιρός τώρα που η μυρωδιά του σάπιου συστήματος σας, μας πνίγει σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας μας. Από τους χώρους που δουλεύουμε, όπου οι συνθήκες χειροτερεύουν όσο περνάν τα χρόνια, από τα σχολεία και τις σχολές μας, όπου μας μοιράζουν χειροπέδες σκέψεις και ένα σίγουρο μέλλον στον αγώνα αναζήτησης εργασίας, ως τις πλατείες που έχουν γεμίσει πρέζα, χάπια και μπάτσους τυφλούς όποτε επιλέγουν. Το σκηνικό που στήνετε και θέλετε να παίξουμε δεν μας έπειθε ποτέ και εξακολουθεί να μη μας πείθει. Αντίθετα μας εξοργίζει κάνοντας το μίσος μας να μεγαλώνει.
Σε αυτή τη χρονική συγκυρία το κράτος χρησιμοποιεί ό,τι όπλο του έχει απομείνει ώστε να σώσει το τομάρι του . Σπέρνει φόβο μέσα από τα δελτία ειδήσεων για νέα μέτρα και θυσίες που πρέπει να κάνουμε, με σκοπό να βάλει όλη την κοινωνία στο ρόλο του τρομοκρατημένου και του ανήμπορου για αντίσταση θεατή. Καταστέλλει με ωμή αστυνομική βία διαδηλωτές και αγωνιζόμενους ανθρώπους ενώ ταυτόχρονα για να είναι σίγουρο μοιράζει πρέζα και ψυχοφάρμακα με σκοπό την αποχαύνωση των νέων και την απομόνωση τους από την πραγματικότητα.
Εμείς επιλέγουμε να μην είμαστε απλοί θεατές. Πολεμάμε τον φόβο και αντιστεκόμαστε στη βία με βία από τα κάτω. Αρνούμαστε να συναινέσουμε με οτιδήποτε μπορεί να διατηρήσει αυτό που εσείς ονομάζεται σύστημα και εμείς πεδίο μάχης.
Έτσι λοιπόν ενωθήκαμε 40 άτομα, χωρίς σαφή πολιτική συγγένεια αλλά με οδηγό την κοινή ταξική μας συνείδηση που μας ωθεί με απαράμιλλο πάθος για αντιφασιστικές δράσεις (ξέρετε από πρώτο χέρι), την Τετάρτη 8/6 για μια επίσκεψη στην οδό Ηλείας 34 στην πλατεία Ομονοίας σε χώρο της χρυσής αυγής πάτρας.
Έναν χώρο που οι ίδιοι κρατούσαν κρυφό καιρό τώρα ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν. Πιστεύαμε ότι θα ήσασταν και εσείς εκεί, μιας και στο facebook (ΠΑΤΡΑ-ΖΑΡΟΥΧΛΕΙΚΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 7ΜΜ (ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ) καλούσατε σε συγκέντρωση στο Βερόπουλο και είπαμε να έρθουμε να βοηθήσουμε στο κουβάλημα μιας και είναι η πρώτη φορά που θα είχατε επίσημη δημόσια παρουσία. Κρίμα που δεν ήσασταν εκεί, δεν είχε πολλή πλάκα.
Παρόλα αυτά βρήκαμε το πανό με το επίσημο σήμα σας, κάτι κουρέλια σε κοντάρια, έντυπα και άλλα (αφήστε που βρωμίσαμε εκεί μέσα, άπλυτοι). Ας είναι, την επόμενη μπορεί να τα πούμε τετ α τετ μιας και έχουμε καιρό να σας τις βρέξουμε.
Επιλέγουμε επίσης να δημοσιοποιήσουμε λίγες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση σας για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι. Ακόμα πιστεύουμε ότι είναι σωστό να φύγει από πάνω μας το μονοπώλιο της δράσης και να περάσει στα χέρια όλων (αριστερών, αναρχικών, μεταναστών) όσων βλέπουν στην εμετική σας ιδεολογία τον εχθρό.
Προς όλους λοιπόν τους αντιφασίστες της πόλης απ όπου και αν προέρχονται: το σπίτι της οδού Ηλείας 34 ανήκει στον Β.... Κ....., συμβολαιογράφο με γραφείο στην οδό Μαιζώνος .... που διαμένει στην οδό Γούναρη .... (στην προκήρυξη αναφέονται τα πλήρη στοιχεία). Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Επίσης υπενθυμίζουμε σε όλη την κοινωνία που νομίζει ότι μπορεί να βρεθεί δίπλα σας σε αγώνες ενάντια σε μετανάστες ότι ο υποψήφιος της χρυσής αυγής στη νοτιοδυτική Ελλάδα Χρήστος Ρήγας είναι προφυλακισμένος με κατηγορίες όπως συμβόλαια εκτέλεσης θανάτου, προστασίες μαγαζιών, εκβιασμούς και οργανωμένο έγκλημα.
Έτσι για να ξέρετε πόσο καλά παιδιά είναι όπως δήλωνε και ο ρατσιστικός σύλλογος νεόπλουτων πόλις εάλω.
Όσο για τα αντίποινα, τα περιμένουμε χωρίς να τα φοβόμαστε και αυτό γιατί είμαστε παντού ενώ εσείς πουθενά, εμείς έχουμε αναφορά στην κοινωνία ενώ εσείς αναφορά στην αστυνομία, γιατί κανείς δεν ξεχνά το Νίκο Τεμπονέρα, κανείς δε ξεχνά τα παιχνίδια σας με τους μπάτσους τον Δεκέμβρη του 2008, τα θρασύδειλα μαχαιρώματα και τους εμπρησμούς σας γιατί κανείς μας δεν συγχωρεί. Είμαστε πάντα στο κατόπι σας.
Και μην ξεχνάτε ότι τον πήχη της βίας εσείς τον έχετε σηκώσει ψηλά, να παρακαλάτε μην αποφασίσουμε και εμείς να το φτάσουμε ως εκεί.
Αλήτες με μνήμη και συνείδηση
Πάτρα, Ιούνης 2011»

Δεν υπάρχουν σχόλια: