Featured Posts

16/2/11

Η Πατρίδα, η μουσική μας και η ελληνική σκηνή...

:: TERRA PATRIA :: Η μουσική μας
Η μουσική δεν είναι μονάχα τρόπος διασκέδασης. Υπάρχει για να θέτει προβληματισμούς, ανησυχίες, για να προβάλλει Αξίες και Αρχές που είναι σημαντικές και εκφράζουν τον δημιουργό. Μέσα στα πλαίσια αυτά κινείται και η προσπάθεια ελληνικών συγκροτημάτων να προβάλλουν μέσα από το στίχο και τη μουσική έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και σκέψης, που συνηθίζει να βρίσκεται στο περιθώριο. Σε ένα περιθώριο πίσω φυσικά από τη βιτρίνα του μοντέρνου και της κουλτούρας που καλλιεργεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων έτσι ώστε να αποχαυνώσει λαούς και συνειδήσεις. Οι νότες είναι μέσο προπαγάνδας, είναι ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα μας και κατ' αυτό τον τρόπο εμείς θα συνεχίζουμε να εξωτερικεύουμε τον εαυτό μας, την σκέψη μας, την επαναστατικότητά μας. Τραγουδάμε για την Πατρίδα μας, για τα Αιώνια Ιδανικά, για Μνήμες που δεν σβήνουν στο πέρασμα του χρόνου. Γιατί είναι και Χρέος δικό μας να τα κρατήσουμε όλα αυτά ζωντανά.

Η Πατρίδα μας

Χαράζουμε το δικό μας μονοπάτι αδιαφορώντας για εκείνους που δεν ακολουθούν, συνθλίβοντας όσους τολμήσουν να σταθούν εμπόδιο. Στο δικό μας κόσμο, στις καρδιές μας, γεννιέται κάθε μέρα ένα συναίσθημα που μας κρατάει δυνατούς απέναντι στα δεσμά της κοινωνίας. Η Οργή... Αγνή και λαμπερή σαν ατσάλι, κόβει τις θηλιές που τόσο έντεχνα περνούν γύρω από το λαιμό μας. Με μουσική και στίχο ορθώνουμε τη σημαία μας. Δημιουργούμε και καταστρέφουμε. Αυτό δε μας το συγχωρούν. Όμως και εμείς δεν πρόκειται ποτέ να τους λυπηθούμε. Γιατί έχουμε μια Πατρίδα να υπερασπιστούμε. Την Πατρίδα του δικού μας «περιθωριακού κόσμου…»

Ελληνική σκηνή: δράση και υποστήριξη

Η μουσική μας αποτελεί συνειδητά όπλο κατά της εμπορευματοποίησης και του καπιταλισμού. Έτσι δεν έχει σχέση με εταιρείες που σκοπό έχουν το κέρδος, όπως δεν έχει σχέση με managers, και γενικά με το σύστημα της μουσικής βιομηχανίας, καθώς κινείται έξω και πέρα από αυτό. Διακινήστε το υλικό παντού χέρι με χέρι. Αντιγράψτε cd's, προωθήστε τραγούδια μέσω του διαδικτύου και στηρίξτε τις προσπάθειες των ελληνικών συγκροτημάτων. Ετσι ενισχύετε την ελληνική σκηνή.
http://www.terrapatria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: