Featured Posts

18/4/10

Συνέντευξη με τους Τρικαλινούς Th.Re.At

[συνέντευξη στις Μαύρες Ταξιαρχίες | Απρίλιος 2010]
 
Σημαντικό στοιχείο αναφοράς στην καθημερινότητα μας, στην πίστη στις αρχές και στις ιδέες μας είναι και η μουσική. Παρουσιάζουμε έτσι σήμερα το συγκρότημα Th.Re.At. μέσα από μια συνέντευξη που δόθηκε στην συντακτική ομάδα του ιστολογίου "Μαύρες Ταξιαρχίες".
- Κατ’αρχάς γιατί αυτή η ονομασία του συγκροτήματος;

Το συγκρότημα λέγεται Th.Re.At...

- Aπειλή;

Είναι και απειλή αλλά είναι και ένα λογοπαίγνιο. Δηλαδή είναι συνολικά έξη γράμματα, είναι τα δύο πρώτα γράμματα από τρεις λέξεις, THE REAL ATTACK τα οποία μαζί σχηματίζουν την λέξη απειλή.

- Θεωρείς ότι είστε απειλή;

Θεωρώ ότι είμαστε απειλή για όλους αυτούς οι οποίοι έχουνε βολευτεί με το σύστημα που επικρατεί σήμερα, για όλους αυτούς που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, την φυλή μας και όλα τα ιδανικά τα οποία εμείς πιστεύουμε.

- Ο στίχος της μουσικής που παίζεται είναι Ελληνικός;

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υπάρχει Ελληνικός στίχος καθώς κυρίως απευθυνόμαστε στο Ελληνικό κοινό, στην Ελληνική νεολαία παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποια κομμάτια τα οποία έχουν αγγλικό στίχο.

- Τα οποία φαντάζομαι τα γράφετε εσείς.

Ναι ναι.

- Να μείνουμε για λίγο στον στίχο αν θες της μουσικής αυτής. Οι αναφορές από που πηγάζουν; Από ότι έχουμε ακούσει υπάρχει εθνικοκοινωνικός προβληματισμός μέσα από τον στίχο.

Σίγουρα. Ο στίχος δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός παρά να εκφράζει όλα εκείνα που εμείς πιστεύομε και πως βλέπουμε εμείς την ζωή μας σήμερα. Δηλαδή αναφέρεται στις ιδέες μας, τις ιδέες τις οποίες πρεσβεύουμε και υπηρετούμε πάνω από όλα, την πατρίδα μας, την φυλή μας αλλά και μιλάνε οι στίχοι και για την καθημερινότητα μας

- Θα μπορούσε η μουσική αυτή να ανταποκρίνεται σε άλλο κόσμο εκτός από ομοϊδεάτες;

Σίγουρα η μουσική δεν είναι μόνο για...

- Δηλαδή έχετε σκεφτεί πώς θα μπορούσε να γίνει πιο ελκυστική αυτή η μουσική;

Την μουσική δεν την κάνεις απλά για την παρέα σου ή για τον άμεσο κύκλο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη σχέση με εσένα. Είμαστε αυτό που είμαστε αλλά η μουσική, η μουσική μας απευθύνεται σίγουρα σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν, υπάρχει η δυνατότητα σήμερα όπως είμαστε να καθώς υπάρχουν κάποια καλούπια από τα οποία δεν μπορείς πολύ εύκολα να ξεφύγεις, είναι δύσκολο να πεις ότι θα απευθυνθείς σε πολύ κόσμο, αλλά σίγουρα ο τελικός σκοπός είναι αυτός, να απευθυνθείς στον πολύ τον κόσμο και αν υπάρχει μια δυνατότητα να αφυπνίσεις κάποιο κόσμο μέσα από την μουσική, ναι αυτός είναι ο σκοπός μας. Να αφυπνίσουμε κόσμο ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει σκεφτεί όλα αυτά για τα οποία εμείς τραγουδούμε, εκπροσωπούμε και πιστεύουμε.

- Η ενασχόληση με την μουσική προκύπτει μέσα από την ιδεολογία ή συμβαίνει το αντίθετο; Πώς προέκυψε;

Προσωπικά για μένα δεν ήταν προτεραιότητα μου η μουσική. Δηλαδή από την παιδική μου ηλικία δεν ήμουνα άνθρωπος που πήγαινα στο ωδείο να μάθω μουσική. Ασχολιόμουνα με άλλα πράγματα που για μένα αποτελούσαν την δεδομένη στιγμή ανάγκες. Με τα χρόνια και μέσα από τον χώρο, καθώς υπήρχε η διάθεση να ασχοληθούμε με την μουσική προέκυψε η σημερινή πραγματικότητα. Η ενασχόληση με την μουσική. Αυτή είναι η προσωπική ιστορία.
Υπάρχουν και ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι από την παιδική τους ηλικία ασχολούνταν με την μουσική ή καθώς υπήρχε μια ιδιαίτερη κλίση. Αυτή την στιγμή, όλοι εμείς που αποτελούμε τις μπάντες, οι οποίες είναι οι μπάντες του χώρου σήμερα, είναι μια μείξη ανθρώπων οι οποίοι είτε ασχοληθήκανε με την μουσική πρώτα και μετά ήρθανε στον χώρο μας ή και από ανθρώπους που πρώτα ασχολήθηκαν με τον χώρο και τους δόθηκε η δυνατότητα να ασχοληθούν με την μουσική.

- Υπάρχουν άνθρωποι δηλαδή που ανακάλυψαν τον ιδεολογικό χώρο μέσα από την μουσική αυτή.

Υπάρχουν άνθρωποι και αυτή είναι η δύναμη της μουσικής η οποία έχει φανεί όλα αυτά τα χρόνια , υπήρχαν άνθρωποι που ασχολούνταν απλά με την μουσική και μέσα από δικά μας συγκροτήματα, συγκροτήματα που τραγουδούσαν τις ιδέες μας, ήρθαν κοντά σε μας.

- Το συγκρότημα παρουσιάζει δικές του συνθέσεις αποκλειστικά ή συνθέσεις άλλων συγκροτημάτων ή και διασκευές;

Διασκευές από παλιές κυρίως μπάντες, ξένες κυρίως του χώρου μας αλλά και ελληνικές διασκευές.

- Όσον αφορά τις εμφανίσεις;

Εμφανίσεις έχουν γίνει στο παρελθόν σε αρκετές πόλεις κυρίως της Ελλάδας, τα τελευταία δυό τρία χρόνια, άν και τον προηγούμενο χρόνο ήμασταν ανενεργοί, δεν είχαμε παίξει ζωντανά, τώρα αρχίσαμε πάλι και παίζουμε, κυρίως στο Ελληνικό Skinhouse και όπου αλλού βέβαια προκύψει.

- Δισκογραφικά;

Υπάρχει ένα demo το οποίο είχε κυκλοφορήσει όταν ξεκίνησε η μπάντα να παίζει, λίγους μήνες μετά δηλαδή στις αρχές του 2004, η μπάντα υπάρχει από το 2003 με την σημερινή της μορφή και υπάρχει και το 2007 μια ολοκληρωμένη δουλειά ένα cd καθώς επίσης υπάρχουν και πάρα πολλά καινούργια κομμάτια που θα μπορούσαν να δώσουν ένα καινούργιο cd ακόμα, αλλά όπως σου είπα τον τελευταίο χρόνο ήμασταν ανενεργοί, υπήρξανε αλλαγές στο συγκρότημα και αυτή την στιγμή συνεχίζουμε σαν τριάδα.

- Υπάρχει σχέση με τα άλλα συγκροτήματα του χώρου και αν υπάρχει ποιά είναι αυτή;

Με τις περισσότερες, αν όχι με όλες τις μπάντες που βρίσκονται εν ενεργεία αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, οι σχέσεις είναι όπως θα έπρεπε άλλωστε πάρα πολύ καλές.

- Κλείνοντας θα θέλαμε ένα μήνυμα, το δικό σου μήνυμα αν θέλεις προς τους Κύπριους συναγωνιστές.

Καταρχήν οι Κύπριοι για μας, επειδή οι εποχές είναι και δύσκολες και περίεργες δεν είναι Κύπριοι, είναι σίγουρα Έλληνες αδελφοί μας και τίποτα λιγότερο...

- Όταν λες Κύπριοι;

Ναι...η αναφορά στο Κύπριοι έχει να κάνει με την καταγωγή, όπως άλλος γεννιέται στη Ρόδο, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στη Θράκη ή...

- Είναι Κύπριοι όπως άλλοι είναι Κρήτες, Επτανήσιοι, Ηπειρώτες κτλ...

Ναι...εντάξει...καταλαβαίνεις, κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν Κύπριους σήμερα, μια ξεχωριστή εθνική ταυτότητα όπως θέλουν να δημιουργήσουν και Μακεδόνες και άλλα διάφορα...

- Δυστυχώς αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια και είναι σημαντικό ότι απασχολεί και εσάς αυτό...

Σίγουρα και μας απασχολεί, είναι πολύ σημαντικό για μας, εμείς σίγουρα συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Κυπρίων αδελφών μας οι οποίοι αγωνίζονται για μια Κύπρο ελεύθερη και Ελληνική...και μιας και μιλήσαμε και για μουσική πιο πριν υπάρχουν και στίχοι στα κομμάτια μας τα οποία μιλάνε για αυτό τον αγώνα τον Κυπρίων. Αν θες ένα ιδιαίτερο μήνυμα απλά επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, το σημαντικό θα έλεγα να μείνουμε δυνατοί και πιστοί στις ιδέες μας. Αυτό μπορούμε να κάνουμε τώρα καθώς πράγματα που θεωρούσαμε στο παρελθόν δεδομένα τώρα δεν είναι. Χρειάζεται αγώνας.

- Σε ευχαριστούμε πολύ ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα σας δούμε σε μια ζωντανή εμφάνιση στην Κύπρο.

Και εμείς θα το θέλαμε αυτό.
 
Το είδαμε εδώ : http://whiterockhellas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: