Featured Posts

8/4/10

Δημοσίευμα εφημερίδας(FREE SUNDAY) για Χρυσή Αυγή



Το παρακάτω απόσπασμα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα FREE SUNDAY στις 28 Μαρτίου και φυσικά δεν παραλείπει να αναφερθεί στην Χρυσή Αυγή. Δώστε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο εμπλέκουν το όνομα μας και με τι έντεχνο τρόπο παρουσιαζόμαστε σαν η έσχατη λύση μετά τους…μπράβους του υποκόσμου. “Η κατάσταση φαίνεται δεν έχει αλλάξει, παρ’όλα τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για την πάταξη της εγκληματικότητας, δηλαδή την επιστροφή των αστυνομικών από μη μάχιμες υπηρεσίες σε ενεργές περιοχές με έντονο το πολυπολιτισμικό στοιχείο, την επαναφορά του Αστυνομικού της Γειτονιάς, αλλά και το σύστημα ηλεκτρονικής χαρτογράφησης της εγκληματικότητας. Την ερχόμενη εβδομάδα, πάντως, ολοκληρώνει τις εργασίες της επιτροπή που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Σπύρου Βούγια και τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, του δήμου Αθηναίων, ΜΚΟ και άλλων φορέων. Μένει να φανεί αν οι εισηγήσεις της θα υλοποιηθούν και θα αποδειχθούν πιο αποτελεσματικές από προηγούμενες προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, και μπροστά στη νέα οργανωμένη μορφή εγκληματικότητας που αντιμετωπίζουν, οι κάτοικοι άρχισαν να οργανώνονται και αυτοί με τη σειρά τους. Μέλη της «Κίνησης Πολιτών» ήρθαν ήδη αρκετές φορές με τις τοπικές Αρχές και την πολιτεία, μάλλον χωρίς ορατό αποτέλεσμα. Επίσης, τη Δευτέρα στις 4μ.μ. διοργανώνεται πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ την περασμένη Τετάρτη συνεδρίασαν οι κάτοικοι και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Πολλές ιδέες έπεσαν στο τραπέζι, μεταξύ αυτών και η μίσθωση μπράβων του υποκόσμου, αλλά και σεκιουριτάδων για το «καθάρισμα» της περιοχής. «Υπό αυτές τις συνθήκες τα επίπεδα ρατσισμού έχουν ξεφύγει» δηλώνει ο κ.Ανδρέας που ζει και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας. «Στο τέλος θα μας κάνουν ρατσιστές. Το μόνο που θα σας πω είναι πως έχει ήδη συζητηθεί η συνεργασία με μέλη της Χρυσής Αυγής για να βρεθεί λύση» τονίζει με αγωνία. «Πως θα επιβιώσουμε; Αναφορές δεν γίνονται και η αντιμετώπιση της Αστυνομίας περιστρέφεται γύρω από το δίπολο ‘’δεν με νοιάζει-δεν μπορώ’’». Και καταλήγει: «Κάθε φορά που βλέπω και από μια πεταμένη άδεια τσάντα μπροστά από το σπίτι μου, χαίρομαι που φυλάω ένα ρόπαλο για ώρα ανάγκης. Προς το παρόν κανείς δεν ενδιαφέρεται. Μέχρι που θα βιαστεί ένα κοριτσάκι και θα γίνει πανικός. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε”.
Κλασική περίπτωση νεοέλληνα και νοοτροπία που συμβαδίζει απόλυτα με το πνεύμα της εποχής. Άσε τους άλλους να κάνουν τη δουλειά που δε μπορείς να κάνεις εσύ. Μόνο που τώρα δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε μη σας πούνε ρατσιστές γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Έτσι δεν είναι;

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: