Featured Posts

14/4/10

Και αλλοδαποί στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές (ΝΑ ΔΩ ΑΛΒΑΝΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ )


ΑΝΟΙΓΟΥΝ οι πόρτες των Στρατιωτικών Σχολών για όλους όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια, ανεξάρτητα όμως από το αν είναι και κατά το γένος Ελληνες ή Ελληνίδες, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Ολοι όσοι  έχουν ελληνική ιθαγένεια ανεξαρτήτως   αν
 είναι και  
κατά το γένος Ελληνες θα μπορούν να εισαχθούν   στις Στρατιωτικές   
Σχολές
Η απάλειψη του περιορισμού, ο οποίος απέκλειε τη δυνατότητα να γίνουν αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων αλλογενείς που είχαν νομίμως αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, αποτελεί- σύμφωνα με νομικούς- ένα ουσιαστικό βήμα θεσμικού εκσυγχρονισμού και εναρμόνισης με τις επιταγές του Συντάγματος και τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Μάλιστα στην εγκύκλιο του διαγωνισμού για την επιλογή των σπουδαστών που κυκλοφόρησε χθες και υπογράφει ο υπουργός Αμυνας κ. Ε. Βενιζέλος, ορίζεται επιπλέον ότι στις Ανώτατες και Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές «γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, όταν εισαχθούν». Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέχρι τώρα πρόβλεψη στους όρους του διαγωνισμού, να είναι οι υποψήφιοι και κατά το γένος Ελληνες πέραν της ελληνικής ιθαγένειας, διατηρούνταν παρά τις περί του αντιθέτου επισημάνσεις που γίνονταν τα τελευταία χρόνια από τις νομικές υπηρεσίες του υπ. Αμυνας. 
 (ΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ; EIΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ; E ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ   )


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

na valoume k tous allodapous na valoume k tous tourkous k alvanous k germanous k se ligo k tha mas gamisoune.alla to allo fantayese thexei na gini .otan tha se diatayei o alvanos..xaxaxa gamoto spiti tous reeeeeeee