Featured Posts

14/4/10

Aνεπίσημη επίσκεψη Γκρουέφσκι στην Αθήνα


Στην Αθήνα αναμένεται στις 29 Απριλίου ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ν. Gruevski προκειμένου να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει ο Εconomist σε κεντρικό ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας, μαζί με το Γ. Παπανδρέου και το Βούλγαρο πρωθυπουργό B. Borisov. Θα είναι η πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα αφ’ ότου έγινε πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η σκοπιανή εφημερίδα Dvenik σε πρωτοσέλιδη σημερινή αναφορά της.
H φετινή θεματολογία περιλαμβάνει ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας καθώς και διεθνούς συνεργασίας για την σταθερότητα στην γενικότερη περιοχή των Βαλκανίων. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου Amre Moussa, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Shlomo Ben-Ami, ο Janusz Bugajski του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS), ο βοηθός γ.γ. της Αμυντικής Πολιτικής και Σχεδιασμού του ΝΑΤΟ Jerzy Shedivi και πολλοί επιχειρηματίες.

Ερωτηματικό παραμένει για το μέσο μεταφοράς που θα χρησιμοποιήσει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός για να έρθει στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι κατά την έλευση του υπουργού Εξωτερικών A. Milososki στην Κέρκυρα τον περασμένο Ιούνιο για την άτυπη υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, όπου χρησιμοποιήθηκε το κυβερνητικό αεροσκάφος με τα διακριτικά "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είχαν προκληθεί σφοδρές αντιδράσεις.
Χθες πάντως ανέβηκαν οι τόνοι σχετικά με την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τα Σκόπια. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον τίτλο «"Μακεδονική" Προεδρία 2010», αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την αδιαλλαξία της γείτονος.


http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: