Featured Posts

21/5/12

Αφγανοί έσφαξαν τον 29χρονο 'Ελληνα Θανάση Λαζανά .


- Φωνή Λαού ...Οργή Θεού και των κατοίκων στις Ιτιές και απειλές να πάρουν το αίμα πίσω!
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από χθες ένας αλλοδαπός, ενώ δύο ακόμη αναζητούνται για το θανάσιμο τραυματισμό με μαχαίρι του Θανάση Λαζανά, τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Κρύα Ιτεών. Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, όπως και οι προσαγωγές υπόπτων.


Ανάσταστοι είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που αισθάνονται ανασφαλείς, εξαιτίας της έντονης παρουσίας μεταναστών στη γειτονιά τους.
Δείτε το ρεπορτάζ του Patratv με τις οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων των Ιτεών....
Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με την Αστυνομία, η εξιχνίαση της υπόθεσης και τα κίνητρα για τα οποία τρεις αλλοδαποί έστησαν καρτέρι στον 30χρονο Θανάση Λαζανά, την ώρα που επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση στο σπίτι του. Μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές υπόπτων, η Ασφάλεια Πατρών οδηγήθηκε στη σύλληψη ενός Αφγανού, ο οποίος φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις.

Παραλλήλως, στα ρούχα του βρέθηκε αίμα και στάλθηκε για ταυτοποίηση, ώστε να διαπιστωθεί αν ταιριάζει με του θύματος. Ωστόσο, αναζητούνται δύο ακόμη, αφού οι δράστες της αιματηρής συμπλοκής ήταν τρεις. Μέχρι χθες βράδυ η Αστυνομία συνέχιζε τις έρευνες, αλλά και τις προσαγωγές, γι' αυτό και δεν αποκάλυπτε λεπτομέρειες σε σχέση με την υπόθεση.

Ασφαλείς πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δράστες και θύμα είχαν κάποιο προηγούμενο. «Είχε προηγηθεί παρεξήγηση» ανέφεραν άλλες πηγές, που παρέπεμπαν σε δοσοληψίες.

Ο 30χρονος, πάντως, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου βρισκόταν σε μπαρ της περιοχής και καθώς επέστρεφε στο σπίτι του δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα, τα οποία το θύμα προσπάθησε να περιγράψει στους ανθρώπους που τον εντόπισαν σε κρίσιμη κατάσταση.


Το περιστατικό πάντως έχει προκαλέσει αναστάτωση, τόσο στην περιοχή όσο και στην τοπική κοινωνία, καθώς η ξενοφοβία έχει ενταθεί, αλλά υπάρχουν σημεία αστυνομικού ενδιαφέροντος που θα πρέπει να διασαφηνιστούν, πριν εισαχθεί στην υπόθεση το ξενικό στοιχείο.

Η ξαδέλφη του Θανάση μιλά με ψύχραιμη φωνή για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της.

Καθώς, όμως, η ξενοφοβία είναι στοιχείο το οποίο έχει ενταχθεί στον προεκλογικό διάλογο, είναι ενδεικτικό το σχόλιο του Θρασύβουλου Μαυρομμάτη, υπεύθυνου προεκλογικού αγώνα της ΝΔ:

«Μόλις 30 χρονών ήταν ο Θανάσης Λαζανάς που 3 λαθρομετανάστες δολοφόνησαν χθες τη νύχτα, πίσω από τα κτίρια της παλιάς "Πατραϊκής", στην Παραλία Πατρών.

Ούτε όμως μία δήλωση συμπάθειας από τους ντόπιους "ανθρωπιστές" του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Ούτε και από τον Δήμο της Πάτρας. Αν βέβαια κάποιοι Έλληνες είχαν σκοτώσει έναν λαθρομετανάστη, τότε οι κάθε φυράματος "αντιρατσιστές" θα είχαν κάψει την πόλη. Και θα είχε καταφθάσει και το Διεθνές Παρατηρητήριο από το Ελσίνκι να μας ανακρίνει!

»Και ύστερα ανησυχούμε που η "Χρυσή Αυγή" μπήκε στη Βουλή…».

 www. pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: