Featured Posts

7/4/12

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΜΠΕΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΝΡΤΟΓΑΝ.



Την εξυπηρέτηση των Αλβανών πολιτών από τα τούρκικα προξενεία σε χώρες όπου τα Τίρανα δεν έχουν διπλωματική εκπροσώπηση, πρότεινε στον Αλβανό πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνάντηση τους, το πρωί στην Άγκυρα.

«Ο υπουργός (Νταβούτογλου) εξέφρασε στον Αλβανό πρωθυπουργό Μπερίσα την ετοιμότητα του υπουργείου Εξωτερικών να εφαρμόσει τα καλύτερα μοντέλα συνεργασίας με την αλβανική διπλωματική υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής προξενικών υπηρεσιών στους Αλβανούς πολίτες από τα τούρκικα προξενεία, σε αυτές τις χώρες όπου η Αλβανία δεν έχει διπλωματική εκπροσώπηση», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Νταβούτογλου για την πρόσθεση αυτή για συνεργασία και επίσης για τη διπλωματική στήριξη που προσφέρει η Τουρκία για την αναγνώριση του Κοσόβου, τονίζεται στην ιστοσελίδα.

Ο κ. Μπερίσα ολοκλήρωσε σήμερα
την διήμερη επίσκεψη του στην Άγκυρα, όπου συναντήθηκε με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρόεδρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ, ενώ συμμετείχε σε φόρουμ που οργάνωσαν τα επιμελητήρια των δύο χωρών.

Εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών υπέγραψαν δύο συμφωνίες συνεργασίας σε ότι αφορά τα αρχεία και τις διπλωματικές ακαδημίες.
e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: