Featured Posts

19/4/12

Η χρηματοδότηση των κομμάτων στο... γαλατικό χωριό του Ελλαδιστάν






Δυστυχώς για τη χώρα μας, τα ελληνικά κόμματα έχουν εθιστεί στο να επιβιώνουν (ή μάλλον... να ζουν και να βασιλεύουν) παρασιτικά, αφαιμάζοντας κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία -αν δεν την αρπάζουν τα ίδια- τον κρατικό προϋπολογισμό. Και, το χειρότερο, σε καιρούς που οι κυβερνώντες απαιτούν από τους πολίτες να υφίστανται αβασάνιστα αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και φοροκαταιγίδες.
Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε από το 24h.gr το σχετικό άρθρο του Νεκτάριου Β. Νώτη με τίτλο "Το γαλατικό χωριό του Ελλαδιστάν":
Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε χθες Τετάρτη 18 Απριλίου να διατηρηθεί στο ακέραιο η εκλογική ενίσχυση των πολιτικών κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως ήταν και στις εκλογές του 2009. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει το ποσοστό 0,22 τοις χιλίοις επί των εσόδων του προϋπολογισμού.
 
Αν κανείς σκεφτεί ότι από τα 53,4 δισεκατομμύρια ευρώ του 2009, τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 59,2 δισ. φέτος, δηλαδή να αυξηθούν κατά σχεδόν 11%, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως και η ενίσχυση προς τα κόμματα αυξήθηκε αντίστοιχα, για να αντιμετωπίσουν τα έξοδα των εκλογών. 

Επιπλέον, υπήρξαν εκπρόσωποι κομμάτων, που ζήτησαν να προκαταβληθεί το σύνολο αυτών των χρημάτων, επικαλούμενοι αυξημένες ανάγκες (και όχι το 60%, που προβλέπεται).

Ουδείς μπήκε στον κόπο να σκεφτεί ότι κατά τη διάρκεια αυτών των δυόμισι χρόνων, που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, ο μέσος εργαζόμενος όχι μόνο δεν έχει δει τις αποδοχές του να αυξάνονται κατά 11%, αλλά επιπλέον έχει χάσει έως και τρεις μισθούς !
Ουδείς μπήκε στον κόπο να σκεφτεί ότι το κράτος όχι απλά δεν προκαταβάλλει, αλλά καθυστερεί χαρακτηριστικά να αποπληρώσει τους προμηθευτές του και τους φορολογούμενους, που δικαιούνται επιστροφή.
Επικεφαλής της Επιτροπής ήταν ο «τεχνοκράτης» υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος – για να παραμένει στη θέση του, δηλαδή να μην έχει παραιτηθεί – προφανώς συμφώνησε με όλα αυτά.

Ο πολιτικός κόσμος συμπεριφέρεται σαν τους Γαλάτες στον Αστερίξ, που είχαν λυμένα όλα τους τα προβλήματα και δεν απειλούνταν από τους Ρωμαίους, και εν μέσω κρίσης αποφασίζει για τα του οίκου του με δεδομένα και λογικές της περιόδου της ευμάρειας.

Και η ζωή συνεχίζεται στο γαλατικό χωριό του Ελλαδιστάν. Καλημέρα σας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: