Featured Posts

20/4/12

Μας αποκλείουν γιατί μας φοβούνται… Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν



 Διανύσαμε αισίως την Μ. Εβδομάδα, στα μέσα της οποίας ανακοινώθηκε μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις η διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών για τις 6 Μαΐου, ημερομηνία που απέχει από σήμερα μόλις 15  ημέρες. Στο διάστημα αυτό που απομένει, ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα πρέπει να ολοκληρώσει τις προεκλογικές του διεργασίες, εξαντλώντας το χρονικό περιθώριο διεξάγοντας ενημερωτικές δράσεις, αλλά κι εκδηλώσεις άλλου τύπου, ώστε η 6η Μαΐου να μας βρει πανέτοιμους για τη μεγάλη μάχη. Μάχη, που θα δοθεί και την ημέρα των εκλογών, καθώς ο βρώμικος πόλεμος και η νοθεία των αποτελεσμάτων είναι αναμενόμενη.

Όμως πέρα από τις όποιες δραστηριότητες, το διάστημα αυτό κρίνεται κρίσιμο και για άλλους λόγους, καθώς εδώ και αρκετό καιρό αναδύεται μία πολεμική του συστήματος κατά της Χρυσής Αυγής, που ξεκινάει από τον πολιτικό κόσμο και τα τσιράκια του και καταλήγει στα ΜΜΕ και τους ινστρούχτορες της ενημέρωσης. Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι επιθυμούν διακαώς να μας αποτρέψουν από τους αντικειμενικούς μας στόχους, προκαλώντας την ψυχραιμία μας και επιτιθέμενοι εναντίον μας χωρίς τη δυνατότητα αντιλόγου. Μία σύντομη ματιά στα διαδικτυακά νέα, στις φυλλάδες και τα μεγαλοκάναλα αποδεικνύει ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί το επίκεντρο όλων των συζητήσεων και κοινό στόχο όλων των διαπλεκόμενων, που σύντομα θα βρεθούν στην πολύ δυσάρεστη θέση να μας έχουν συνομιλητές επί ίσοις όροις. Ο πόλεμος λάσπης λοιπόν θα γίνεται όλο και πιο έντονος κι όσο περισσότερο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, άλλο τόσο θα μεγαλώνει και η συμμορία των επαγγελματιών λασπολόγων.
Η στήλη αυτή έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με ζητήματα όπως αυτό των δημοσκοπήσεων, της συνομωσίας σιωπής των καναλιών κι άλλα παρεμφερή που έχουν να κάνουν με τον άνισο αγώνα -που δεν περιορίζεται μόνο σε επίπεδο εκλογών- που διεξάγει η Χρυσή Αυγή κατά του διεφθαρμένου συστήματος.
Μέσα από ατελείωτα εμπόδια και υπό συνθήκες πλήρους αποκλεισμού από κάθε δημόσιο βήμα, η Χρυσή Αυγή θα πορευτεί σε αυτές τις εκλογές μόνη, ανεξάρτητη και ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ!
Μοιραία επανήλθαν στην σκέψη μου όλα τα προηγούμενα όταν διάβασα πριν λίγες ημέρες σε κάποια ιστοσελίδα μερικές από τις προτάσεις των επιτελείων των κομμάτων για τον τρόπο προβολής τους από τα ΜΜΕ, τα «σλόγκαν» που θα υιοθετήσουν οι κομματικοί αρχηγοί, τις λεζάντες που θα αναγράφουν τα πάνελ κλπ, για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου. Καθώς φαίνεται οι νταβατζήδες των καναλιών ετοιμάζουν το προεκλογικό τους πανηγύρι, έτοιμοι να εισπράξουν ζεστό χρήμα από τα κομματικά ταμεία, ενώ θα συνεχίσουν ακάθεκτοι να αποσιωπούν το όνομα της Χρυσής Αυγής, να αλλοιώνουν τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις και να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για το Κίνημα μας. Είναι κανόνας πλέον ότι αυτές τις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, η πολυφωνία της δημοκρατίας και τα δικαιώματα ίσης προβολής θα αποτιμηθούν βάσει χρήματος και συμφερόντων. Μας αποκλείουν γιατί μας φοβούνται και μας φοβούνται γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να μας καταστήσουν εξαρτημένους από την εξουσία τους. Τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι δεν έχουν καμία επιρροή επάνω μας κι ότι δεν τους χρειαζόμαστε.
Άλλωστε, αν δούμε το ζήτημα κι από άλλη οπτική γωνία, έχουμε «επιβιώσει» σε πολύ πιο δύσκολες εποχές, όταν ακόμη η εφημερίδα μας για παράδειγμα, ένα από τα λίγα ιδεολογικά όπλα που διαθέτουμε, κυκλοφορούσε υπό καθεστώς αποκλεισμού, με τις γνωστές «παραλείψεις» των εταιρειών διανομής τύπου. Επομένως εάν πιστεύουν ορισμένοι ότι θα υποκύψουμε στους οποιουσδήποτε εκβιασμούς για να εξοικονομήσουμε πέντε λεπτά δημοσιότητας, είναι γελασμένοι.
Όπως δεν τους είχαμε ανάγκη τότε, δεν τους έχουμε ανάγκη και τώρα. Στο τσίρκο της «ενημέρωσης» και της «προβολής» που προϋποθέτει τον ιδεολογικό συμβιβασμό, την οπισθοχώρηση, την συνενοχή και την σιωπή δεν γινόμαστε μέτοχοι. Την επερχόμενη νίκη των εκλογών τη χρωστάμε αποκλειστικά και μόνο σε εμάς και σε κανένα άλλο λαμόγιο!

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: