Featured Posts

29/3/12

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!



«Θα μεταναστεύσει και στην περιφέρεια η άνοδος της ακροδεξιάς».
Είναι προφανές ότι το ξαφνικό ενδιαφέρον και τα… νέα μέτρα των Χρυσοχοΐδη-Σαμαρά και ΣΙΑ, για να κρυφτούν κάπου οι λαθρομετανάστες μέχρι τις εκλογές, είναι προϊόν του πανικού τους για την εκπληκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής. Αλλά, όπως επισημάναμε κι εμείς, υπάρχει περίπτωση μ’ αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις να ενισχυθεί το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών και σε περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν λιγότερο δυνατό. Στον… κίνδυνο αυτό (για το αθλιότατο καθεστώς της μεταπολιτευτικής φαυλοκρατίας-κλεπτοκρατίας που κάποιοι βολεμένοι ονομάζουν «δημοκρατία») επικεντρώνεται και το άρθρο της Δώρας Αντωνίου στην καθεστωτική «Καθημερινή», με την συνήθη διαπίστωση ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται με το ένα πόδι στη βουλή, που σας παραθέτουμε παρακάτω:
Η μετανάστευση των άκρων.
Η «Χρυσή Αυγή» με τα μέλη της, αυτόκλητους προστάτες στις γκετοποιημένες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και θηρευτές αλλοδαπών, βρίσκεται δημοσκοπικά με το ένα πόδι στη Βουλή. Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. αναβαθμίζουν το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης στην ατζέντα τους, μη μπορώντας να αγνοήσουν τη συντηρητική στροφή που καταγράφεται σε σημαντικό μέρος της κοινωνίας και τον υπαρκτό κίνδυνο μετακίνησης μερίδας ψηφοφόρων τους προς την άκρα δεξιά.

Η παράνομη μετανάστευση έχει καταστεί εδώ και καιρό για την Ελλάδα βόμβα εν αναμονή έκρηξης. Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Οι πρόνοιες του Δουβλίνου ΙΙ ουσιαστικά τους εγκλωβίζουν εδώ. Η Ελλάδα έχει «σφραγίσει» τα δυτικά σύνορά της για να εμποδίσει τις ροές προς τις χώρες της Ε.Ε. και, ταυτόχρονα, υποχρεούται να δέχεται πίσω, ως χώρα πρώτης εισόδου, όσους καταφέρνουν να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό και συλλαμβάνονται εκεί. Αυτό δεν φαίνεται να αποθαρρύνει τα κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα οποία δεν αναζητούν εναλλακτικές οδούς, αλλά επιμένουν στην Ελλάδα.
Η συζήτηση για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής παράνομων μεταναστών, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, άρχισε αιφνιδιαστικά και ήδη επικεντρώνεται στις αντιδράσεις στις περιοχές όπου πρόκειται να χωροθετηθούν τα κέντρα υποδοχής. Αντιδράσεις αναμενόμενες, καθώς η μέχρι τώρα εμπειρία από την προσπάθεια αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης δεν εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη για τη σωστή λειτουργία των χώρων υποδοχής, για την τήρηση του αριθμού των φιλοξενουμένων σε αυτούς όπως προβλέπεται από τον σχεδιασμό, για την αποτελεσματική φύλαξή τους.
Πέραν αυτών, υπάρχει το ερώτημα εάν το συγκεκριμένο μέτρο από μόνο του δίνει λύση. Σίγουρα, σε επικοινωνιακό επίπεδο, στέλνεται μήνυμα προς τα κυκλώματα ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν θα είναι εφεξής τόσο χαλαρά, ότι το πέρασμα των συνόρων στον Έβρο δεν είναι εισιτήριο για την Ομόνοια, αλλά μπορεί να μετατραπεί σε μακροχρόνια κράτηση. Όμως θα πρέπει, ταυτόχρονα, να πειστεί η κοινή γνώμη ότι πρόκειται για μέρος μιας συνολικότερης πολιτικής, η οποία θα δώσει λύσεις και όχι για κάτι αποσπασματικό, που θα διασπείρει την ανθρώπινη χωματερή του αθηναϊκού κέντρου ανά την επικράτεια. Διαφορετικά, μαζί με τους παράνομους μετανάστες, από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας κινδυνεύει να μεταναστεύσει στην περιφέρεια και η άνοδος της ακροδεξιάς.
Συμπέρασμα: Χρυσή Αυγή παντού! Για να ξεβρωμίσει ο τόπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: