Featured Posts

29/3/12

ΒΗΜΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!


Βυσσοδομούν τα καθεστωτικά ορφανά του Μαρξ…
«Εργολαβία» φαίνεται πως έχει πάρει ο (πρώην;) κομμουνιστής δημοσιογράφος του Βήματος, Αντώνης Καρακούσης, τις επιθέσεις κατά της Χρυσής Αυγής. Με νέο άρθρο του, με τον… ζωολογικού ενδιαφέροντος τίτλο «Οι δράκοι και τα φίδια της κάλπης», επιτίθεται στα πρώην και νυν «αντιμνημονιακά» κόμματα, γιατί με την αντιμνημονιακή φρασεολογία τους… άνοιξαν το δρόμο στη Χρυσή Αυγή, τις δυνάμεις της οποίας βλέπει –κι αυτός- ενισχυμένες και κινδυνεύει να χαθεί η… (πολύτιμη) δημοκρατία μας! Ας παρακολουθήσουμε το παραλήρημά του:
“ΒΗΜΑ”, Αντώνης Καρακούσης, «Οι δράκοι και τα φίδια της κάλπης»: “Οι δημοσκοπήσεις, πανελλαδικές και τοπικές, βγάζουν «δράκους» και «φίδια». Τα ευρήματα σε πολλές περιπτώσεις είναι αναπάντεχα. Κόμματα από το πουθενά αποκτούν ακροατήριο κι άλλα, μέχρι πρότινος περιθωριακά και απομονωμένα, βρίσκουν ευήκοα ώτα. Η οργή τελικώς δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.
Και όσοι την ευνόησαν, δεν κερδίζουν κατ’ ανάγκην. Άλλοι την καλλιέργησαν κι άλλοι μαζεύουν πελατεία. Κλονισμένο το εκλογικό σώμα από όσα συνέβησαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια, χωρίς πίστη και εμπιστοσύνη, ψάχνει δώθε – κείθε, μετακινείται συνεχώς, δεν σταθεροποιείται. Οι περισσότεροι των δημοσκόπων παρουσιάζουν το εκλογικό σώμα, ως άλλη κινούμενη άμμο και αποφεύγουν ασφαλείς προβλέψεις. Και εκείνοι που με άνεση προέβαιναν μέχρι πρότινος σε εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος μαζεύονται πλέον, προσπαθούν να προστατευθούν γιατί έχασαν τις βεβαιότητες που είχαν. Οι αναποφάσιστοι είναι πολλοί και ακόμη περισσότεροι όσοι αρνούνται απαντήσεων στους ερευνητές των διαθέσεων της κοινής γνώμης. Ωστόσο, διαμορφώνονται τάσεις. Η νεοδημοκρατική υπεροχή δεν είναι τόσο καταφανής, όσο οι επιτελείς του κ. Σαμαρά προπαγανδίζουν. Η Νέα Δημοκρατία εκπαίδευσε την κοινή γνώμη σε αντιμνημονιακή λογική και όταν χρειάσθηκε να παίξει το ρόλο της ως δύναμη ευθύνης άφησε το πεδίο ελεύθερο σε τυχοδιώκτες, λαϊκιστές και ακραίους που την πλαγιοκοπούν από τα δεξιά. Εισροές η Νέα Δημοκρατία δεν έχει από το άλλο κόμμα εξουσίας, ούτε βεβαίως από την Αριστερά, η οποία παρέμεινε αντιμνημονιακή και δηλώνει σίγουρη για την ενίσχυσή της, χωρίς κι αυτή να αντιλαμβάνεται ότι υπονομεύοντας τους πάντες και πάντα ανοίγει περπατησιά σε δυνάμεις λαϊκιστικές, αντικοινοβουλευτικές και ακραίες. Όσο κι αν φτιάχνονται οι πολλοί ηγέτες της Αριστεράς, τα μέχρι τώρα δημοσκοπικά ευρήματα φέρουν απόλυτα ενισχυμένες μόνο τις δυνάμεις του λαϊκισμού και εκείνες της φασιστικής και ναζιστικής ακροδεξιάς. Και αυτό είναι το τίμημα της άφρονος πολιτικής όλων των δυνάμεων της μεταπολίτευσης απέναντι στο διαχρονικό διαρθρωτικό οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Ο λαϊκισμός που σταθερά επέδειξαν οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς, της κεντροαριστεράς, αλλά και αυτής καθεαυτής της Αριστεράς πληρώνεται με το ίδιο νόμισμα. Εδώ που φτάσαμε, το ζήτημα είναι πλέον να μην πληγωθεί η ίδια η Δημοκρατία. Το αγαθό είναι ανεκτίμητο. Μόνο που είναι από εκείνα που εκτιμώνται μόνο όταν απολεσθούν.”
Ώστε έτσι λοιπόν; Οι «δημοκρατικές» δυνάμεις μας… ανοίγουν την περπατησιά για να καταργήσουμε το… ανεκτίμητο αγαθό της μεταπολιτευτικής σας «δημοκρατίας»; Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, σύντροφε Καρακούση. Είναι αυτό που έλεγε κι ο Λένιν, σύντροφε, που σίγουρα ως πρώην (;) μαρξιστής το ξέρεις καλά: Οι αστοί θα μας δώσουν το σχοινί για να τους κρεμάσουμε»!

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: