Featured Posts

15/11/11

Δράση κατά του παραεμπορίου από την «Χρυσή Αυγή» στη Θεσσαλονίκη




ImageΔράση κατά του παραεμπορίου και λαθρεμπορίου πραγματοποίησαν το Σάββατο που μας πέρασε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δεκάδες μέλη και φίλοι της «Χρυσής Αυγής», όπως έγινε σήμερα γνωστό με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης.
Το παραεμπόριο ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη έχει πάρει  ανεξέλεγκτες διαστάσεις κατατάσσοντας την πρωτεύουσα της Μακεδονίας πρώτη σε κοινωνικά φαινόμενα όπως η ανεργία αλλά και το μαζικό κλείσιμο ελληνικών επιχειρήσεων, οδηγώντας όλο και περισσότερους καταστηματάρχες σε απόγνωση.
«Τα μαγαζιά των Ελλήνων όχι μόνο κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αλλά παράλληλα, καταστήματα λαθρομεταναστών ανοίγουν ελεύθερα χωρίς το παραμικρό ίχνος νομιμότητας. Ενώ ο Έλληνας ιδιοκτήτης λειτουργεί νομότυπα, υποχρεωμένος να πληρώνει όλους τους φόρους, το παραεμπόριο “δίνει και παίρνει” σε κάθε γωνιά της πόλης μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά επαγγελματίες της πόλης.
Από την άλλη, κάθε κατάστημα που θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο σε λίγες μέρες θα νοικιαστεί από το νέο υποκατάστημα μίας πολυεθνικής, που λειτουργεί ικανοποιώντας σκοτεινά συμφέροντα, πετάγωντας στο δρόμο ελληνικές οικογένειες, αδιαφορώντας πλήρως για τον άνισο ανταγωνισμό που προκαλεί. Φυσικά, για όλα τα παραπάνω το κράτος εθελοτυφλεί και οι εκάστοτε αρμόδιοι δηλώνουν πως τα χέρια τους είναι δεμένα, επικαλούμενοι αστείες δικαιολογίες.
Έτσι και στη διαμορφούμενη αυτή κατάσταση που πλήττει την τοπική και όχι μόνο οικονομία, δεκάδες μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε πολύωρη δράση το Σάββατο, στο κέντρο της πόλης, μοιράζοντας ενημερωτικό  έντυπο υλικό και ενημερώνοντας τον κόσμο.
Η δράση της «Χρυσής Αυγής» εξελίχθηκε σε όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης από τον Βαρδάρη και την Δωδεκανήσου, μέχρι την Αριστοτέλους και την Βενιζέλου. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της οργάνωσης οι αντιδράσεις των καταναλωτών και των καταστηματαρχών στην προσπάθεια ενημέρωσης ήταν ιδιαίτερα θερμές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: