Featured Posts

11/9/11

Την στάθμευση των αμερικανικών UAV Predator στην Τουρκία ζήτησε η κυβέρνηση του Ερντογάν


ImageΈχοντας κόψει τις γέφυρες συνεννόησης με το Ισραήλ και αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα με τον εγκλωβισμό των Heron στο Ισραήλ, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr, η τουρκική κυβέρνηση αναζητεί απεγνωσμένα UAV Predator από τις ΗΠΑ ως λύση στο ζήτημα της έγκαιρης συλλογής πληροφοριών για την δράση του PKK στην συνοριακή περιοχή της χώρας με το Ιράκ.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times of Oman η κυβέρνηση της Τουρκίας ζήτησε από την αμερικανική την στάθμευση αριθμού UAV Predator στο τουρκικό έδαφος ώστε να καλύψει τις ανάγκες της στην συλλογή πληροφοριών για τις κινήσεις των μαχητών του PKK εντός και εκτός της Τουρκίας. Από το 2007 τα αμερικανικά UAV Predator επιχειρούν από το Ιράκ και μοιράζονται με τους Τούρκους τις πληροφορίες που συλλέγουν για το PKK.
Η συνεργασία αυτή όμως πρόκειται να σταματήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο όταν οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από το Ιράκ. Σύμφωνα με την εφημερίδα η αμερικανική κυβέρνηση δέν έχει αποφασίσει ακόμα για το τουρκικό αίτημα. Η τουρκική κυβέρνηση βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στις πληροφορίες που λαμβάνει από τις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει το PKK.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: