Featured Posts

11/9/11

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΙΣΡΑΗΛ-ΕΛΛΑΔΟΣ ...ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ



"Όποιος τολμήσει να απειλήσει την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου που θα εγκαταστήσει στη Μεσόγειο το Ισραήλ, θα δεχθεί την κατάλληλη απάντηση", δήλωσε πριν λίγο ο Iσραηλινός υπουργός Ενεργείας, Ούζι Λαντάου, δίνοντας εγγυήσεις ασφάλειας των εξεδρών φυσικού αερίου και των αγωγών και της Κύπρου, αφού το δίκτυο θα είναι κοινό.
Είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ δηλώνει ότι εγγυάται την ασφάλεια και των κυπριακών γεωτρήσεων.

"Το Ισραήλ μπορεί να υποστηρίξει και να εγγυηθεί την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου που θα εγκαταστήσει στη Μεσόγειο", τόνισε ο Λαντάου, δηλαδή και των κυπριακών, αφού αυτές εγκαθίστανται στο πλαίσιο ισραληνο-κυπριακής σύμπραξης.
Το γεωτρύπανο "Homer Ferrigton" της Noble Energy, εγκαταλείπει την ΑΟΖ του Ισραήλ και μπαίνε στην ΑΟΖ της Κύπρου σε ακριβώς δέκα ημέρες και γύρω του θα αναπτυχθεί ένας τεράστιος κλωβός ασφαλείας. 
Την ίδια στιγμή έχουν τεθεί σε στενή παρακολούθηση από τους Ισραηλινούς, όλα τα στρατιωτικά λιμάνια και τα πολεμικά αεροδρόμια των ΗΠΑ και έχει εγκατασταθεί ανοικτή γραμμή επικοινωνιών μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, αφού η Ελλάδα πέρα από την δορυφορική παρακολούθηση τών τουρκικών εγκαταστάσεων έχει άριστο δίκτυο "φυσικής" παρακολούθησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. 
Από αύριο το αεροσκάφος του Ρ.Τ.Ερντογάν που θα κατευθυνθεί προς την Αίγυπτο θα τεθεί υπό στενή παρακολούθηση αρχικά των ελληνικών και εν συνεχεία των ισραηλινών ραντάρ.
ΠΗΓΗ


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/09/blog-post_5361.html#ixzz1Xg8BRHv3

Δεν υπάρχουν σχόλια: