Featured Posts

17/8/11

Αυτόνομοι Εθνικιστές Πελοποννήσου: οδοιπορικό στο ΛεωνίδιοΛεωνίδιο Κυνουρίας Αρκαδίας: τόπος μαγικός και παράλληλα μοναδικός, μετερίζι Πατριωτών και Εθνικιστών πεδίο συντριβής πολλών εχθρών του Ελληνισμού. Οι πρόγονοι τους έδωσαν τα πάντα στους παλλαϊκούς αγώνες για την λευτεριά, οι απόγονοι τους ξεχωρίζουν ακόμα και σήμερα για την περηφάνια τους. Οι σύγχρονοι Τσάκωνες είναι απόγονοι των αρχαίων Δωριέων, σκληροτράχηλοι Έλληνες που θυμίζουν σε πολλούς τις πολεμικές κοινότητες και παραδόσεις των Σφακιανών, Σουλιωτών και Μανιατών. Στην περιοχή της Τσακωνιάς στην ανατολική Πελοπόννησο μιλούν μία ξεχωριστή νεοελληνική διάλεκτο την Τσακωνική. Επίσης είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως οι Τσάκωνες αποτελούσαν από την εποχή του Βυζαντίου τα επίλεκτα σώματα των «Καστροφυλάκων» και της επίλεκτης σωματοφυλακής των αυτοκρατόρων. Στον αυτοκρατορικό στρατό υπήρχε στρατιωτικό αξίωμα «Στρατοπεδάρχης των Τσακώνων».
Εκατοντάδες οι αγωνιστές του 1821 που είχαν καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή. Ο πορθητής της Τριπολιτσάς δεν ήταν άλλος από τον Τσάκωνα μαχητή Μανώλη Δούνια που με ένα τέχνασμα του, άνοιξε τις πύλες στα τείχη και εισήλθαν τα ελληνικά στρατιωτικά σώματα. Ακολούθησε η τιμωρία δεκάδων χιλιάδων Τούρκων και Ιουδαίων για τα εγκλήματα τους προς τους Έλληνες. Αυτά τα λίγα για την ιστορία της περιοχής.

Κυριακή 14 Αυγούστου. Ομάδα αυτόνομων συντρόφων ξεκινάει νωρίς το πρωί για το Λεωνίδιο Κυνουρίας Αρκαδίας όπου έχει πρόσφατα δημιουργηθεί μια νέα συσπείρωση αυτόνομων εθνικιστών. Άλλη μια «ριπή ελευθερίας» στην Πελοπόννησο μετά την περιοχή του Πύργου και την εκεί ανεξάρτητη κίνηση Εθνικιστών. Συνέχεια για το μέλλον θα έχει η Καλαμάτα, η Σπάρτη, το Ναύπλιο, η Τρίπολη, η Κόρινθος, η Πάτρα και άλλες περιοχές. Ένα είναι σίγουρο ότι θα στείλουμε παντού το μήνυμα της Εθνικιστικής Αυτονομίας ! Σκοπός και στόχος της μετάβασης μας, να συναντηθούμε με τους εκεί συναγωνιστές και να σχεδιάσουμε μαζί τους τα επόμενα βήματα στην περιοχή.

Φτάνουμε πολύ γρήγορα στο πανέμορφο Λεωνίδιο όπου μας καλωσορίζουν οι παραδοσιακοί μύλοι στην είσοδο της κωμόπολης - ιστορικός τόπος και σύμβολο ένοπλης εθνικιστικής αντίστασης - ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική στα κτίρια της πόλης όσο και για την φυσική ομορφιά κάτω από την σκιά του Πάρνωνα. Στον τόπο συνάντησης μας με τους συναγωνιστές γνωρίζουμε για πρώτη φορά πολλούς συμπατριώτες μας γεμάτους από δύναμη και διάθεση για αγώνα και αντίσταση.

Στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι που όχι μόνο δεν έχουν υποκύψει στην προπαγάνδα του συστήματος και της φιλομπατσικής ακροδεξιάς / φιλοκαθεστωτικής ακροαριστεράς αλλά θέλουν να κάνουν πράξη στην ζωή τους το μήνυμα της Εθνικιστικής Αυτονομίας. Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αρκετών ωρών για τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής, ακούστηκαν όλες οι απόψεις για την κατάσταση της πατρίδας και της κοινωνίας.

Τόσο εκ μέρους της ομάδας μας αλλά και από την πλευρά των Αυτόνομων Εθνικιστών του Λεωνιδίου υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες για την ενδυνάμωση του εθνικιστικού στοιχείου στην περιοχή ενώ στην συνέχεια μοιράστηκε πολυπληθές ενημερωτικό υλικό. Βιβλία σχετικά με την αυτόνομη εθνικιστική σκέψη, ιδεολογικά άρθρα που ξεχωρίζουν πραγματικά για το περιεχόμενο τους, και κάθε είδους υλικό προπαγάνδας (ανάμεσα σε αυτά και ποιοτική μουσική) δόθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους στην συζήτηση ενώ δεν παραλείψαμε να τονίσουμε ότι κάθε στιγμή θα είμαστε στο πλευρό των Αυτόνομων Εθνικιστών / Πατριωτών του Λεωνιδίου.

Κάτω από την σκιά του Πάρνωνα ξεδιπλώσαμε με περηφάνια τα λάβαρα μας για μια αναμνηστική φωτογραφία. Σήμερα μέσα από αυτές τις γραμμές στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που ακολουθούν το δύσβατο μονοπάτι της Εθνικιστικής Αυτονομίας: Όσο και αν πληθαίνουν οι εχθροί και οι προκλήσεις των καιρών … «Τα βήματα της Λευτεριάς πάνε αργά, μα δεν γυρίζουν πίσω» … δεν έχουμε παρά να αντισταθούμε με λύσσα … Πολλούς χαιρετισμούς στους συναγωνιστές του Λεωνιδίου.

Αυτόνομοι Εθνικιστές Πελοποννήσου
σχετικοί σύνδεσμοι: http://eleonidio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: