Featured Posts

9/8/11

Ελληνοπρεπής απάντηση σε Τουρκία για Κύπρο-ΑΟΖ!



Ασυνήθιστα σκληρή, για τα ελληνικά δεδομένα είναι η δήλωση του ΥΠΕΞ στους λεονταρισμούς του «ειρηνιστή» Αχμέτ Νταβούτογλου αναφορικά με την εξόρυξη φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της.
Η Αθήνα, επιτέλους, φαίνεται να αντιλαμβάνεται το τι ακριβώς παίζεται στην περιοχή και δείχνει, τουλάχιστον σε ρητορικό επίπεδο, πως η Άγκυρα δεν θα παίξει μόνη της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Χωρίς άλλο σχολιασμό παραθέτουμε την δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σχετικά με τις τουρκικές αντιδράσεις για τη συνεχιζόμενη πρόοδο στη διαδικασία αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας:
«Η Τουρκία των «μηδενικών προβλημάτων», συνεχίζει να κατέχει μεγάλο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με το στρατό κατοχής υπονομεύει την επίτευξη λύσης. Περιθωριοποιεί τους Τουρκοκύπριους και τους εμποδίζει να απολαύσουν τα οφέλη της ιδιότητας του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του κράτους και ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις αρμοδιότητές του, συμπεριλαμβανομένης της σύναψης συμφωνιών και της διενέργειας θαλασσίων ερευνών, σε πλήρη αρμονία με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.
Αντί για προκλητικές δηλώσεις, η Τουρκία πρέπει να υιοθετήσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, που είναι μέρος του κοινοτικού κεκτημένου. Πρέπει επίσης να αναλάβει τις ευθύνες της και να καθοδηγήσει τους εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε τήρηση εποικοδομητικής στάσης που θα επιτρέψει την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό».



......Σε λίγους μήνες από σήμερα ίσως θα πρέπει να υπερασπιστούμε την τιμή μας και την επιβίωσή μας σε ένα μέτωπο από τον Έβρο έως την Κύπρο. Θα μπορέσουμε να το κάνουμε; Εάν όχι… κανένα πυροσβεστικό δεν πρόκειται να σβήσει την πυρκαγιά που θα έχουν αφήσει να ανεξέλεγκτη… 
Defence-point.gr |

Δεν υπάρχουν σχόλια: