Featured Posts

29/8/11

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΤΕΡ...ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ..ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ...!!!
.....ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ....!!!.. ΔΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, οι Θανάσης Αθανασούλης και Γιώργος Βαλσαμίδης, κύριοι μέτοχοι της εταιρείας Altec, η οποία συναλλάσσεται με το Ελληνικό Δημόσιο -έργα και προμήθειες- διαπραγματεύτηκαν με τον εκδότη και καναλάρχη Γιώργο Κουρή την αγορά του 50% του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Το αγόρασαν στο όνομα των συζύγων τους και έτσι με τη διάταξη περί «οικονομικής αυτοτέλειας» δεν εμποδίζεται η Altec να παίρνει έργα του Δημοσίου, ενώ ουσιαστικά οι κύριοι μέτοχοί της ελέγχουν και το κανάλι. Πολύ απλά, αντέγραψαν το μοντέλο της Ιντρακόμ με τον ραδιοσταθμό Φλας και το κανάλι TV Magic κ.τ.λ. Ακολούθησαν δηλαδή δοκιμασμένη συνταγή Κόκκαλη.
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ των έτσι διαπλεκομένων, κ. Γιώργο Κουρή, η εταιρεία του καναλιού με τους νέους μετόχους έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 4,8 δισ. δραχμές και από τα 200 εκατ. το κεφάλαιό της έφτασε τα 5 δισ. Αναφέρει ο κ. Κουρής στην αγωγή του κατά των συνεταίρων του, ότι ο κ. Αθανασούλης τον διαβεβαίωνε, πως «έχει τη δυνατότητα, την εμπειρία και τους αναγκαίους μηχανισμούς για την ταχύτατη εισαγωγή της μετοχής του καναλιού στο Χρηματιστήριο».
ΠΡΑΓΜΑΤΙ, η εταιρεία των 5 δισ. μπήκε ταχύτατα στο Χρηματιστήριο, με αποτίμηση 64 δισ. δραχμές! Οι ιδιοκτήτες της πούλησαν στο επενδυτικό κοινό το 25% και εισέπραξαν 16 δισ. Με την εισαγωγή δηλαδή στο Χρηματιστήριο, οι μετοχές των παλαιών μετόχων εκτοξεύτηκαν στα 48 δισ.!
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 20/3/2003
Για εκβιασμό κατηγορεί τον Κουρή ο Αθανασούλης
Μήνυση για εκβιασμό κατέθεσαν εναντίον του Γ. Κουρή οι συνεταίροι του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΛΤΕΡ», Αθ. Αθανασούλης και Γ. Βαλσαμίδης.
Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας Δ. Ασπρογέρακας.
Η διαμάχη ανάμεσα στους μετόχους του «ΑΛΤΕΡ» για τον έλεγχο του σταθμού έχει αρχίσει εδώ και καιρό και σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το έγγραφο του ιδιοκτήτη της «Αυριανής» Γ. Κουρή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με το οποίο κατηγορεί τους συνεταίρους του ως προμηθευτές του Δημοσίου. Πάντως, για τις 4 Μάρτη, έχει οριστεί έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων του σταθμού.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23/4/2003
Πλήθος εικονικών τιμολογίων, αλλά και πλαστών, ανακάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατά τον εξονυχιστικό έλεγχο που έκανε από τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου στις επιχειρήσεις των Θανάση Αθανασούλη και Γιώργου Κουρή.
Οι πρώτες καταγγελίες μέσω της «Αυριανής» τον περασμένο Φεβρουάριο για εικονικά και πλαστά τιμολόγια μεγάλης αξίας στην Altec και τις θυγατρικές του επιχειρηματία κ. Αθανασούλη ήταν η «πρόσκληση» για ενδελεχή έλεγχο των επιχειρήσεών του από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Κατόπιν το ΣΔΟΕ πέρασε και από τις επιχειρήσεις του Γιώργου Κουρή για να ξεσκονίσει τα λογιστικά του βιβλία


Η αποχώρηση των συζύγων – βασικών μετόχων του Alter, κ.κ. Αθανασούλη και Βαλσαμάκη, και η μεταβίβαση του ποσοστού τους στους κ.κ. Κουρή και Γιαννίκο, ανακοινώθηκε στη γενική συνέλευση της εταιρίας Alter. Πιο συγκεκριμένα, ποσοστό 50% του μετοχικού κεφαλαίου θα λάβει ο κ. Κουρής, ενώ το υπόλοιπο 25% θα περιέλθει στην κατοχή του διευθυντικού στελέχους του σταθμού κ. Γιαννίκου 
Ιδιότυπη φορολογική ασυλία έχει ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, Γιώργος Κουρής, καθώς τιμολόγια που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει εικονικά, το υπουργείο Οικονομικών τα θεωρεί γνήσια.

Κοντολογίς, το Alter παραμένει αμαρτωλή ιστορία από παλιά, σχεδόν από την ίδρυση του, αλλά αυτό δεν απασχόλησε ούτε τους εργαζόμενους του, αλλά κυρίως όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και αρμόδιους φορείς, βλ. ΣΔΟΕ, Χρηματιστήριο, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΕΣΡ…ΠΗΓΗ.http://www.mediablog.gr/archives/12924

Δεν υπάρχουν σχόλια: