Featured Posts

5/7/11

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ



Πρόσφατα κάποιος είπε ότι “Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον, παρά μόνο Έλληνες”. Πραγματικά δυσάρεστο στο πρώτο άκουσμα αλλά με μια λογική αντιμετώπιση των λέξεων, αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια που κρύβει η συγκεκριμένη φράση. Η Ελλάδα δεν υφίσταται πλέον. Τελείωσε. Και αυτό συνέβη γιατί εκφυλίστηκε η πολυδιαφημισμένη έννοια της δημοκρατίας. Αντί για δημοκρατία έχουμε οχλοκρατία, μια αρρωστημένη αρχή πολιτικής μορφής. Επιτρέψαμε εμείς οι Έλληνες να συμβεί αυτό και είμαστε υπεύθυνοι και υπαίτιοι γι αυτό το καθεστώς. Η πολιτεία έπαψε να ταυτίζεται με τον κάθε πολίτη χωριστά και με όλους μαζί με αποτέλεσμα να σταματήσει η ελληνική κοινωνία να ευδοκιμεί από την εργασία, την πρωτοβουλία και την αρετή τον πολιτών της. Έχει αποξενωθεί και έχει διαφοροποιήσει τη θέση της από τον λαό και γι αυτό οι πολίτες άρχισαν να εναντιώνονται στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Δεν υφίσταται δίκαιη πολιτεία όταν πρώτα οι άνθρωποι που την απαρτίζουν δεν είναι δίκαιοι. Το ένα είναι προϋπόθεση και συνάρτηση του άλλου. Η άλλη όψη είναι ότι δίκαιος άνθρωπος είναι γέννημα της δίκαιης πολιτείας. Αν πάλι υπάρχουν δίκαιοι άνθρωποι μέσα σε άδικη πολιτεία και άδικη πολιτεία από δίκαιους ανθρώπους είναι από μόνο του πράγμα ασυμβίβαστο και ακατανόητο για την αντίληψη του καθενός.
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τους πολιτικούς και το πολίτικο σύστημα να δίνει κίνητρα και προγράμματα που μόνο σκοπό έχουν την ανάπτυξη της πολιτικής δύναμης. Δηλαδή κάνουν πολιτική για να αποκτήσουν δύναμη, για να αποσπάσουν από τους άλλους δύναμη,για να την διαθέτουν μόνο αυτοί.Με αυτό το τρόπο θα συνεχίζουν να ασκούν πολιτική μόνο και μόνο με τις δύναμης που θα κατέχουν απ όλους μας,εφόσον τους έχουμε δώσει και αφήσει να κατέχουν όλες αυτές τις δυνάμεις.
Επειδή ουσιαστικά τους χαρίσαμε αυτήν τη δύναμη που επιζητούσαν τόσα χρόνια, κατά τα άλλα στο όνομα της δημοκρατίας και πάνω απ όλα με ευγενικούς σκοπούς, κατάφεραν το κοινωνικό σύνολο ολόκληρης της Ελλάδας να μη ζει με αρμονία, να μην είναι δεμένο με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Να μην ζει ειρηνικά με τους ομοίους του, να έχει πάψει ο καθένας να αισθάνεται σιγουριά και εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στη ζωή γενικότερα. να γίνει αποσυνάγωγος, να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την κοινότητα μέσα στην οποία ζούσε, την θρησκευτική, την οικονομική και την πολιτική.

Από εγωισμό, φιλοδοξίες, πάθη και συμφέροντα οι πολιτικοί της χώρας μας άρχισαν να κάνουν υπερβολική επίδειξη και άσκηση της δυνάμεως που κατείχαν εναντίον άλλων. Βάση όλων αυτόν τον γεγονότων ο κόσμος άρχισε σταδιακά να αντιδρά, να ξεσηκώνεται, να αντιστέκεται, βλέποντας πως οι πολιτικοί που έχει εμπιστευθεί κατά καιρούς χρησιμοποιούν την δύναμη που τους έχει δώσει ο λαός να καταπατούν τα δικαιώματα τους και τις ελευθερίες τους, αρκετές φορές λάθος βέβαια γιατί άθελα τους παρακινούνται από κόμματα που ο σκοπός τους δεν είναι διόλου διαφορετικός απ αυτούς που κατέχουν την πολιτική δύναμη. Αυτά τα πατήματα σε όλα τα πολιτικά κόμματα δίνονται γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι είναι κύρια αρετή του Έλληνα το ενδιαφέρον του για το δημόσιο βίο και την προθυμία του να μετέχει σε αυτόν ενεργητικά, να μετέχει στα κοινά. Με την σειρά τους οι πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει κάποια πράγματα απ αυτές τις αντιδράσεις του κοινωνικού συνόλου. Ένα παράδειγμα είναι αυτό που έλεγε ο Σόλων « όπου και όσο να κρυφτεί ή να ασφαλιστεί κανείς, το δημόσιον κακόν θα πηδήσει τον τοίχο,θα σπάσει τι πόρτα του και θα τον βρει...!»

Οι πολιτικοί έμαθαν από τα λάθη τους τόσα χρόνια, δεν θέλουν να στερηθούν τι δύναμη τον πλούτο και την ασυλία τους που τόσο μόχθησαν να κατακτήσουν, στερώντας από τους υπολοίπους την ευτυχία και την αρετή, λειτουργώντας σαν γνήσιοι τύραννοι, αποκεφαλίζουν όσους ξεχωρίζουν από το πλήθος για την ευφυΐα τους, για την αρετή τους, για το θάρρος τους και την ζωντάνια τους, για να μπορούν να κάθονται στους θρόνους του κοινοβουλίου ήσυχοι.

Γι αυτό τον λόγο οι αριστοκράτες τις ελληνικής βουλής περιθωριοποίησαν τους εκλεκτούς, τους ήρωες, τους προνομιούχους, τους ικανούς, τους χαρισματικούς, τους πνευματικούς συνανθρώπους μας, γιατί είναι εχθροί του καθεστώτος της οχλοκρατίας που προτιμούν αντί να είναι εθνοφοβικοί, να είναι Έλληνες, με υψηλό το εθνικό φρόνημα. Να μην μπορέσουν να προσφέρουν την βοήθεια τους μέσω των χαρισμάτων και των ικανοτήτων τους, για να υψώσουν τους συνανθρώπους τους, τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Από τον κρατικό μηχανισμό είναι θεμιτό να μείνουν αυτοί οι άνθρωποι έξω και μακριά από τους συνανθρώπους τους με το πρόσχημα ότι είναι φασίστες, ρατσιστές και άλλα τέτοια, για να μην μπορέσουν να διδάξουν τους άλλους συμπολίτες τους να καταλάβουν ότι βλέπουν σκιές και φαντάσματα, με φυσικό επακόλουθο να οδηγήσουν τους υπόλοιπους ανθρώπους στην αλήθεια και στην σωτηρία μακριά από κομματικούς μηχανισμούς που λειτουργούν και ζουν σαν μανιασμένα σκυλιά κυνηγώντας όλους αυτούς τους Έλληνες που αηδιάζουν από το πολιτικό κατεστημένο, αποχωρώντας από την σήψη και την παρακμή του κράτους αλλά δε παύουν να ασχολούνται με τα κοινά του Έθνους για την ευτυχία και την αρετή του κοινωνικού συνόλου και όχι για τα προσωπικά οφέλη. Και μόνο το γεγονός ότι όλοι αυτοί όχι μόνο δεν ευνοούν αλλά και καταδιώκουν κάθε εκλεκτό, σοφό, ενάρετο και υψηλόφρονα άνθρωπο, από φθόνο και από φόβο, δείχνει την ηθική τους ποιότητα.

Όσο εσείς θα λυσσάτε να μας αποτραβήξετε από τα κοινά του Έθνους, να μας απειλείτε, να συκοφαντείτε, με τους γνωστούς σας τρόπους της προβοκάτσιας, τραμπουκισμών, ατέλειωτων ψεμάτων, παραχάραξη της ιστορίας, αποπροσανατολισμού και άλλα πολλά,με τους γνωστούς μηχανισμούς σας, αριστερούς, αναρχικούς, ανθέλληνες, προοδευτικούς, δημοκράτες, hooligans, ΜΜΕ, αστυνομία, χαφιέδες και ρουφιάνους, κάποια στιγμή θα σταματήσετε να βλέπετε σκιές και φαντάσματα και θα αντικρίσετε για σας την πικρή αλήθεια που από οκνηρία, συμφέροντα, ανικανότητα ή από έλλειψη ακοής και περιφρόνηση παραμελούσατε τόσα χρόνια…Κ αι η προσγείωση μέλλει να είναι πραγματικά απότομη.

Βάζουμε και βλέπουμε τους εαυτούς μας υψηλότερα από τους πολιτικούς και από όλους εσάς που αντιτίθεστε στην πραγματικότητα, επειδή αισθανόμαστε βαθύτερα την ευθύνη και την υποχρέωση να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να βρούν το δρόμο της αλήθεια, της αρετής και της ευτυχίας και όχι να αναλωνόμαστε σε έναν τυφώδες πετροπόλεμο με τους μπάτσους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: