Featured Posts

11/7/11

«Πειραματόζωα» της κυβέρνησης οι στρατιωτικοί! Για ακόμη μια φορά

«Πειραματόζωα» της κυβέρνησης οι στρατιωτικοί! Για ακόμη μια φορά«Πειραματόζωα» στις περικοπές, «πειραματόζωα» και στο μισθολόγιο. Οι στρατιωτικοί εξακολουθούν να ζουν στην ανασφάλεια αφού κανείς -και κυρίως η ηγεσία του ΥΕΘΑ- δεν τους ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με το μισθολόγιό τους.
Ο ΥΕΘΑ, λέει ότι είναι «στις προτεραιότητές του η διατήρηση Ενιαίου Μισθολογίου», ωστόσο δεν διευκρινίζει τι ακριβώς θα προβλέπει αυτό.
Ο ΣΥΣΜΕΔ αναρωτιέται «ποιο είναι το μέλλον του μισθολογίου των στρατιωτικών» και γιατί αφού ο ΥΕΘΑ λέει ότι θα κάνει το παν για να διατηρήσει το ειδικό μισθολόγιο, από την άλλη ρυθμίσεις, προβλέψεις και κυρίως περικοπές που αφορούν σ΄ όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, αφορούν και στους στρατιωτικούς.
Επιπλέον ο ΣΥΣΜΕΔ ρωτά:
• Με ποιο τρόπο, παραμένοντας όντως στο ειδικό μισθολόγιο, θα διασφαλιστεί η μελλοντική οικονομική αναβάθμιση των στελεχών και θα τους καταβληθούν μελλοντικές αυξήσεις αντίστοιχες των υπολοίπων εργαζομένων αντίστοιχων προσόντων και προσφοράς στο δημόσιο τομέα;
•Έχει προβλεφθεί στο σχεδιασμό του ΥΠΕΘΑ σύνδεση του μισθολογίου των στρατιωτικών με άλλο ειδικό μισθολόγιο (όπως αυτό των δικαστικών, με το οποίο ήταν συνδεδεμένο στο παρελθόν), προκειμένου να αποφευχθεί μελλοντικά το θλιβερό γεγονός της οικονομικής εξαθλίωσης των στρατιωτικών επί σειρά ετών, αφού ποτέ δεν ελάμβαναν τις αυξήσεις οι οποίες χορηγούνταν στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα;

Και λογικά καταλήγει στο συμπέρασμα:
«Έχουμε την αίσθηση, και παρακαλούμε να μας επιτρέψετε να την εκφράσουμε με τον πλέον ήπιο τόνο, ότι για ακόμη μία φορά οι Έλληνες στρατιωτικοί γίνονται τα πειραματόζωα από άγνωστες πηγές πειραμάτων δοκιμάζοντας την αντοχή τους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ειδικές και συγκεκριμένες συνθήκες εργασίας και προσφοράς τους προς το κοινωνικό σύνολο.»
ΠΗΓΗ: onalert.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: