Featured Posts

20/7/11

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Ο ήλιος θα είναι το επόμενο εθνικό μας καύσιμο»


Share
Σειρά συναντήσεων με κοινοτικούς επιτρόπους είχε το τελευταίο διήμερο στις Βρυξέλλες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι αποκόμισε «μια σαφέστατη διάθεση από τη πλευρά των.....
υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να στηρίξουν τη χώρα μας στην αναπτυξιακή της δυναμική και στις δυνατότητες για ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια».

Την ανάγκη να ενισχυθεί ο τομέας των πράσινων επενδύσεων και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας όπως και την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει πιο γρήγορα στη δημοπράτηση των μεγάλων έργων που αφορούν τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στην Αττική και ταυτόχρονα στα πολλά μικρά έργα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των υδάτων σε όλη τη χώρα, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά της η Ελληνική Κυβέρνηση είπε ότι εξέφρασε «την απόλυτη βούληση και προτεραιότητά μας να μπορέσουμε να στηρίξουμε κάθε επενδυτική δραστηριότητα, η οποία θα βοηθήσει τη χώρα να ανακάμψει, να ξαναβρεί ρυθμούς ανάπτυξης, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να ξεπεράσει το σημερινό δημοσιονομικό πρόβλημα».

Όπως ανέφερε, στις συναντήσεις που είχε με τους επιτρόπους για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάνες Χαν και περιβάλλοντος Γιάνες Ποτότσνικ συζητήθηκαν η χρήση κοινοτικών πόρων για μια σειρά από σημαντικά έργα που αφορούν την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Στις συναντήσεις με τους επιτρόπους ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ και ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια συζητήθηκαν η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το νέο ενεργειακό πακέτο που περνάει αυτές τις μέρες από τη Βουλή.

Επίσης εξετάστηκαν τα θέματα της πρόσβασης των τρίτων στους λιγνίτες, μέσα και από την πώληση σταθμών της ΔΕΗ, αλλά και τα επόμενα βήματα στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Με την επίτροπο για την κλιματική αλλαγή Κόνι Χέντεγκαρντ συμφωνήθηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας που θα αναδείξει τα ζητήματα των μεγάλων επενδύσεων σ’ ένα χώρο που είναι ίσως το επόμενο εθνικό μας καύσιμο, δηλαδή ο ήλιος, όπως είπε.

Ο υπουργός περιβάλλοντος αναφέρθηκε επίσης στις μεγάλες επενδύσεις για ενέργεια από τον ήλιο έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορεί να εξάγει στην υπόλοιπη Ευρώπη καθαρή ενέργεια δημιουργώντας σημαντικές επενδύσεις και θέσεις εργασίας σε αυτό τον τομέα.


http://www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: