Featured Posts

10/6/11

Θέατρο Σπηλαίου – Πρωταγωνιστoύν: Μίκης και Μπουτάρης


Στην Πολιτεία του ο Πλάτωνας παραθέτει μια παραβολή, όπου οι άνθρωποι είναι δεμένοι σε ένα σπήλαιο και οι δεσμώτες τους προβάλλουν σκιές στον τοίχο, τις οποίες οι άνθρωποι φτάνουν να θεωρούν αληθινές και μέρος της ζωής τους. Κάπως έτσι συμβαίνει και σήμερα, με το ρόλο του δεσμώτη να έχει ανατεθεί στα ΜΜΕ και τους εκλεκτούς τους. Ανακοινώθηκε, λοιπόν, η νέα προβολή στο Θέατρο Σπηλαίου, ενώ ακόμα το Θέατρο των “αγανακτισμένων” σπάει ταμεία, ίσως για να μπορέσουν να χειραγωγηθούν (ε… ψυχαγωγηθούν εννοούσαμε) όσοι έχουν ήδη δει τους “αγανακτισμένους”. Το σενάριο περιλαμβάνει τον αγαπημένο δήμαρχο της τηλεοπτικής θολοκουλτούρας, Μπουτάρη, ο οποίος εμπλέκεται σε “υπέρ πάντων αγών” εναντίον του αριστεροδεξιού μουσικοσυνθέτη, του “σωτήρα της πατρίδας” που αναζητά “νέο ΕΑΜ” και αναδρομικά για το βουλευτιλίκι του, του επίσης αγαπημένου “επαναστάτη”, Μίκη Θεοδωράκη.

Η μεγάλη μάχη διεξάγεται με εκατέρωθεν δηλώσεις στην τηλεόραση σχετικά με το αν ο κυρ Γιάννης θα δώσει την πλατεία Αριστοτέλους προκειμένου ο κυρ Μίκης να κάνει τον αντισυστημικό του αγώνα και να διαφωτίσει τον κόσμο για τους πολιτικούς που τον κοροϊδεύουν και είχαν βάλει στο παρελθόν τον Μίκη σε υπουργικό θώκο. Ο Μπουτάρης, λοιπόν, δεν δίνει – αρχικά – την Πλατεία, για λόγους ευταξίας και ο Θεοδωράκης προχωρά σε κατάληψη της με τους τηλεοπτικούς δέκτες να πιάνουν φωτιά πραγματικά από την “τιτανομαχία”, όπου ο Μπουτάρης κατακεραυνώνει τον Θεοδωράκη, ως παράνομο καταληψία, αλλά δεν φροντίζει να τον απομακρύνει. Από την άλλη ο Θεοδωράκης κατηγορεί τον Μπουτάρη ότι του αφαιρεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι και επιτέθηκε στην κυβέρνηση.
Ο Λαός από την πλευρά του καλείται είτε να σπάσει τα δεσμά και να βγεί από το σπήλαιο, είτε να αγοράσει ποπ κορν και να “απολαύσει” την πλύση εγκεφάλου που προσφέρει δωρεάν το σύστημα μέσω των τηλεοπτικών δεκτών. Μόνο και μόνο τις τελευταίες ημέρες παίχτηκαν τα έργα των “αγανακτισμένων”, του “μετανοημένου ευρωβουλευτή” και φυσικά η “τιτανομαχία” που μόλις περιγράψαμε.

Για όποιον βαρέθηκε να βλέπει ταινίες:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: