Featured Posts

9/6/11

Επιλογή Ελευθερίας...


Η δική μας αντίσταση έχει χαρακτηριστικά στοιχεία, τα οποία την κάνουν ιδιαίτερη και αναμφίβολα επίκεντρο, μιας μάλλον ανόητης, κακοπροαίρετης κριτικής. Διατυμπανίζοντας ηλιθίως πως πάσχουμε από έλλειψη ουσιαστικού πολιτικού προσανατολισμού, διάφοροι θιασώτες "καταστημάτων πώλησης πατριωτισμού", ενθαρρύνουν τελευταία ειδικά την αποδοκιμασία εναντίον μας. Καρφί σαφώς δεν μας καίγεται, πώς άλλως άλλωστε. Είμαστε άνθρωποι που δεν βάζουν τους εαυτούς τους στο απυρόβλητο, μήτε κατοχυρώνουμε ιδεολογικά ''πνευματικά δικαιώματα'' και σαφέστατα παράλληλα δεν περιμένουμε αυτόκλητους εθνοσωτήρες να ηγηθούν κάποιου πολιτικού έργου. Ως εκ τούτου δεν μας ενδιαφέρει το επίπεδο πολιτικής(;) που παράγουν. Δε θεωρούμε μείζον, μα ούτε καν ελάσσον το να επιτεθούμε ύπουλα, πίσω από φήμες, ψεύδη και συκοφαντίες εναντίον του οποιουδήποτε, εν αντιθέσει με διαφόρους άλλους. Σε γελοίες αριθμητικές αντιπαραθέσεις, προφανώς και δεν θα μπούμε, επιμένοντας πως "Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ." Σε κάθε περίπτωση, αναγνωρίζοντας ως μοναδικό μονοπάτι, ουσία του χαρακτήρα μας (του κάθε ενός ξεχωριστά) τον Γενναίο και Ηρωικό τρόπο ζωής (κατά τον μεγάλο Ι. Συκουτρή και όχι μόνο), αναγνωρίζουμε με απόλυτη ειλικρίνεια και αληθινά συντροφική οπτική, την απόδοση και παραγωγή πολιτικού έργου, από συναγωνιστές ανεξαρτήτου ''προελεύσεως''.
Η τροπή αυτή, την οποία με πάθος και χαρά, δώσαμε στον Αυτόνομο εθνικισμό, αποτελεί κάτι Νέο και όχι καινούργιο. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε πως αποτελούμε συνεχιστές της σαπίλας που έχει ασφυκτικά αγκαλιάσει τον Εθνικισμό. Η προσπάθειά μας δεν θεωρώ πως είναι άλλη μια, όπως τόσες άλλες. Αυτό όχι επειδή είμαστε εγωιστές και ως άλλοι νάρκισσοι, αυτοθαυμάζουμε το πρόσωπό μας, μα επειδή για πρώτη φορά πέφτουμε με ερωτικό πάθος στο δημιούργημά μας. Κάτι Νέο λοιπόν και όχι κάτι καινούργιο, όχι κάτι παλιό που το ξαναπλασάρουμε σε διαφορετική συσκευασία.

Αυτή την αντίστασή μας, θέλουμε να την κάνουμε επανάσταση. Επανάσταση που θα έρθει πρωτίστως πνευματικά. Η δική μας αντίσταση είναι κομμάτι μιας προσπάθειας, στην οποία συμμετέχουν όλοι όσοι επιθυμούν να παραδοθούν με αγάπη και αφοσίωση στο κίνημα. Όλοι όσοι θέλουν να βάλουν τον Εθνικισμό σε κάθε πλατεία, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι. Όλοι όσοι θέλουν έναν Εθνικισμό Ισχυρό, Υγιή και όχι μέσο αυτοπροβολής και επίτευξης ατομικών στόχων. Το μέσο το οποίο επιλέγουμε, το λέμε ''πρωτοβουλία''. Εκεί συναντάμε, μένοντας έκπληκτοι, διαρκώς συντρόφους, νέους με όρεξη και ουσία, οι οποίοι ανιδιοτελώς προσφέρουν και προσφέρονται, μπολιάζοντας στον Εθνικισμό την έννοια της ''Αυτονομίας''.

Κάθε ένας από αυτούς τους Εθνικιστές, που είναι διάσπαρτοι εκεί έξω, ασφυκτιώντας παρούσης της κοινοβουλευτικής αηδίας, είναι ένας από εμάς. Τους καλούμε όχι να γίνουν μέρος της ''προσπάθειάς μας''. Μα η προσπάθεια μας να γίνει δικό τους κομμάτι.Η κάθε ιδέα τους, κάθε πράξη, κάθε πρωτοβουλία να πάψει να είναι βορά στην συντηρητική μηχανή που με βουλημία καταβροχθίζει κάθε τι το εθνικιστικό. Η θέση κάθε εθνικιστή, δεν είναι στο σπίτι του, ούτε φυσικά στα στρατεύμματα του κάθε ηγετίσκου. Η θέση όλων μας είναι εκεί έξω, στους δρόμους, τα στενά, τις πλατείες όπου υπάρχουν Έλληνες και όπου υπάρχει Ελευθερία.

Ο καπιταλισμός τους, ο συντηρητισμός τους και η δημοκρατία τους, πρέπει να πολεμηθούν εις βάθος. Όταν η κάθε ορθόδοξη ή πασιφανής μεθοδολογία και πρακτική φθίνει, το Νέο πρέπει να ξεπροβάλει και η ριζοσπαστικοποίηση της δράσεως, της σκέψεως, της θελήσεως, ως συνέχεια της εξελίξεως, πέφτει στα χέρια του εκάστοτε αγωνιστή. Η πλήρης αξιοποίηση και συνέχιση του Εθνικισμού θα βρεθεί στα χέρια και την ανάγκη του κάθε Εθνικιστή, ο οποίος οφείλει να αποβάλει από μέσα του, εκείνο το σάπιο συντηρητικό μικρόβιο και να αναλάβει την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του Εθνικισμού. Αυτή είναι η δική μας αυτονομία, η οποία θα οδηγήσει όχι μόνο τον εθνοκοινωνισμό και το κίνημα, αλλά και το κάθε άτομο, σε μια καθαρτήρια διαδικασία.

Έτσι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την πραγματική δυναμική του κινήματός μας. Του δικού μας κινήματος, όπου "μας", όλοι οι Έλληνες Εθνικιστές που αργοσβήνουν με την σημερινή κατάσταση. Γιατί κάθε Εθνικιστής που αργοσβήνει και θέλει να ζήσει, είναι ένας Αυτόνομος Εθνικιστής.

Autonomous Overdose
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: