Featured Posts

13/6/11

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ:Κι όμως νικητές είναι οι Κούρδοι!

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ:Κι όμως νικητές είναι οι Κούρδοι!

Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τουρκία δείχνουν πως ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών είναι οι Κούρδοι που εκλέγουν τουλάχιστον 28 ανεξάρτητους βουλευτές.
Τα αποτελέσματα και ο αριθμός των βουλευτών που εκλέγουν τα κόμματα
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ 56%



Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP % 52,22 329
Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP % 23,52 135
Κόμμα Εθνικιστικής Δράση MHP % 13,40 58
Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας BDP % 6,48 28

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά ο Ερντογάν παρά το εντυπωσιακό ποσοστό που λαμβάνει το AKP, δεν θα έχει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να κάνει αλλαγές στο Σύνταγμα που τόσο επιθυμούσε. Για να γίνουν οι αλλαγές χρειάζεται τουλάχιστον 330 βουλευτές και να πάει τις αλλαγές για δημοψήφισμα.
To CHP παρα τη νέα ηγεσία του δεν αυξάνει ιδιαίτερα τα ποσοστά του κι'αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Οι Εθνικιστές παρά τον πόλεμο που δέχθηκε , με τις αποκαλύψεις σεξουαλικών σκανδάλων των μελών του, διατηρεί τη δύναμη του και περνά άνετα το όριο του 10% και εκλέγει 58 βουλευτές δείχνοντας πως έχει σταθερούς ψηφοφόρους.
Οι Κούρδοι παρά τα εμπόδια που τους έβαλε το κράτος , αυξάνουν τα ποσοστά τους και εκλέγουν 28 βουλευτές ανάμεσα τους και ένας στην Κων/πολη. Τα ποσοστά που συγκεντρώνει το BDP στη Νοτιοανατολική Τουρκία ξεπερνά το 60% κι'αυτό δείχνει πως η νέα κυβέρνηση Ερντογάν πρέπει άμεσα να κάνει μεγάλα βήματα για το Κουρδικό ζήτημα.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣonalert.gr




Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: