Featured Posts

13/6/11

Το χωράφι και ο Εθνικισμός.

Ήθελα έναν τρόπο να γνωστοποιήσω τις Ιδέες του Εθνικισμού, σύντομα και λαικά, όσο πιο απλά γίνεται, για να γίνουν κατανοητές απ'όλους.
Έτσι έρχεται το παρακάτω παράδειγμα :

Έχουμε ένα χωράφι(βλ. Πατρίδα) που έχει όρια(βλ. Σύνορα), με έναν καλλιεργητή(βλ. Πρωθυπουργό), ο οποίος ανήκει σε Γεωργικό Συνεταιρισμό(βλ. Βουλή).
Υπάρχουν πολλά είδη που καλλιεργεί(βλ. Κοινωνία), καθώς και μερικά αυλάκια για να ποτίζεται(βλ. Οικονομία).
Εκτός ορίων(βλ Σύνορα), υπάρχουν άλλα χωράφια(βλ. Χώρες) που προσπαθούν να σου καταπατήσουν τα όρια σου(Σύνορα) και να σου κλέψουν ένα ας πούμε αυλάκι(βλ. μια πηγή ενέργειας για παράδειγμα).

Ο Εθνικισμός σε όλο αυτό το παράδειγμα, είναι ακριβώς......όλο το παράδειγμα !!!
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Ε ;;;;

Εθνικισμός, σημαίνει όρια. Όρια των δυνατοτήτων σου ως χώρα και ως οικονομία.
Αν έχεις 2 φασόλια να φυτέψεις γιατί αυτήν ήταν η σοδειά σου πέρυσι, μην περιμένεις να ξεφυτρώσουν τώρα 5 φασολιές....
Εθνικισμός, καλείται το πνεύμα αγάπης και καλλιέργειας του χωραφιού(βλ Πατρίδα), με καθημερινό σκάψιμο(βλ. εργασία) ώστε Αύριο να αποδώσουν οι καρποί σου.

Τώρα αν δεν καταλαβαίνεις ακόμα τι θέλει να πει ο ποιητής,με αυτό εδώ το άρθρο, είσαι είτε αλλοδαπός που καταλάθος είσαι εδώ, είτε βλάξ, μετά συγχωρήσεως.

Ευάγγελος Dexter

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

asdasdasdasdadafgasga

Ανώνυμος είπε...

http://hellenicway.ca/may02/aris.htm

ο υγιής εθνισμός - η τάση αυτή να αγαπά κανείς το έθνος του, η φιλοπατρία – είναι εντελώς διάφορος του εθνικισμού, ο οποίος έχει τις ρίζες του όχι στη φιλοπατρία, όπως παρουσιάζεται στη λαπρότερή της μορφή, στα ηθικά διδάγματα και στους αγώνες των προγόνων μας, αλλά σε μια καθαρά πολιτική ιδεολογία, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη δυτική Ευρώπη του 17ου αιώνα, και που ακμάζει κατά τον 19ο και 20ό αιώνα στον ίδιο χώρo
Ο εθνικισμός συχνά εκτρέπεται στο σωβινισμό (chauvinism) και στο φυλετικό μίσος (racism), ενώ ο εθνισμός δεν είναι κατ’ ανάγκη ασυμβίβαστος προς τον υγιή διεθνισμό (internationalism). Γνωρίσματα του εθνισμού είναι η αγάπη προς την ίδια την εθνότητα, η επιδίωξη εθνικής αυτοτέλειας ή εθνικής ολοκλήρωσης, ο σεβασμός των παραδόσεων, ηθών, ιστορικών μνημείων και η μετά των αδελφών μελών αρραγής συνεργασία. Χαρακτηριστικό του διεθνισμού, στην αγνή του μορφή, είναι η αγάπη προς τον άνθρωπο, η συμβολή για την εξασφάλιση ειρηνικών εξελίξεων, η αναγνώριση επιστημονικών και λοιπών κατακτήσεων του πνεύματος, ο σεβασμός προς την προσωπικότητα του ανθρώπου, η συνεργασία και αλληλεγγύη σε διεθνή κλίμακα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ! ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΥ ΜΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛ ΠΟΤ ΑΣ ΠΟΥΜΕ