Featured Posts

10/6/11

ΠΑΤΡΑ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα! ΒΙΝΤΕΟ – ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στην λαθρομετανάστευση


Λίγα λόγια για όσα έγιναν χθες, στη συγκέντρωση των κατοίκων στην Ανθείας και όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Αρχικά θέλουμε να καταγγείλουμε τα γελοία ψέματα που διέδιδαν τα ΜΜΕ αυτή τη βδομάδα, ώστε να δαιμονοποιηθεί η κινητοποίηση των πολιτών. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Πριν από μια βδομάδα ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανθείας και άλλοι φορείς, εξήγγειλαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην περιοχή τους, η οποία θα χειροτερεύσει με την μεταφορά του λιμανιού. Πριν δύο μέρες όμως, γνωστό τοπικό site αριστερίστικου προσανατολισμού, άρχιζε να διαδίδει φήμες πως «η Χρυσή Αυγή από το facebook (!) διοργανώνει συγκέντρωση στα Ζαρουχλέικα»
Συγκέντρωση μάλιστα ξεχωριστή (;) από αυτή των κατοίκων! Το τραγικό, πως τις ανυπόστατες φήμες που διέδωσε η συγκεκριμένη κίτρινη ιστοσελίδα, τις αναδημοσίευσαν τα υπόλοιπα πατρινά ΜΜΕ. Υπό όποιο πρίσμα φυσικά να ιδωθεί, η παραπάνω «είδηση» δεν στέκει! Κατά τους πάντα «έγκυρους» δημοσιογράφους, η Χρυσή Αυγή όχι μόνο διοργάνωνε συγκέντρωση μέσω facebook (επηρεασμένη προφανώς από το κίνημα των «αγανακτισμένων»…) αλλά διαφορετική από αυτή των κατοίκων.
Το αν έχουν λογική τα παραπάνω, φυσικά και το καταλαβαίνουν οι ντόπιοι δημοσιογράφοι, αλλά επιτελώντας πιστά το έργο τους, ήθελαν να δημιουργήσουν κλίμα τρόμου και φόβου (σε συνδυασμό με μια αντισυγκέντρωση των αναρχικών η οποία ποτέ δεν έγινε) ενάντια στη συγκεκριμένη κινητοποίηση των κατοίκων και ΟΧΙ της Χρυσής Αυγής. (Το επαναλαμβάνουμε για να το εμπεδώσουνε)
Την Τετάρτη, γύρω στις 7 και μισή συγκεντρωθήκαμε αρχικά μαζί με κατοίκους της περιοχής στον κόμβο της Ανθείας, περιμένοντας να καλωσορίσουμε τους αναρχικούς, σε περίπτωση που ήταν αρκετά ελαφρόμυαλοι ώστε να επιχειρήσουν «αντισυγκέντρωση» όπως διατράνωναν παντού. Δυστυχώς αποδείχθηκαν σχετικά έξυπνοι και προτίμησαν να πάνε στον ασφαλή και φιλόξενο για αυτούς χώρο του ΟΣΕ, τον οποίο οι λαθρομετανάστες έχουν μετατρέψει σε εγκληματικό άνδρο και έχουν καταλάβει βαγόνια. Το έκαναν αυτό ώστε να τους εξοπλίσουν με λοστούς, οργανώνοντας τους σε ομάδες!
Φυσικά κανένα ΜΜΕ δεν το ανέφερε αυτό, διότι εάν οι Πατρινοί μάθουν πως για την «στρατικοποίηση» των λαθρομεταναστών και τον «εξοπλισμό» τους ευθύνονται οι αναρχικοί, τότε θα ζούσαμε στιγμές… Δεκέμβρη 2008. Από την άλλη, σύμφωνα με τα πάντα έγκυρα ΜΜΕ, οι Χρυσαυγίτες φοβήθηκαν (!) τους αναρχικούς που ποτέ δεν έκαναν την εμφάνισή τους και για αυτό δεν συγκεντρώθηκαν εκεί που είχαν (;) σχεδιάσει. Προφανώς θεωρούν τους αναγνώστες τους πολύ ηλίθιους για να προσπαθούν να τους πουλήσουν τέτοια παραμύθια.
Μέσα στον παροξυσμό της παραπληροφόρησης, το ιστολόγιο “xespao” γράφει σε ανάρτησή του: “Επεισόδια αυτή την ώρα στην οδό Ανθείας από μέλη της χρυσής αυγής που επιτίθονταν σε σπίτια μεταναστών”! Μιλάμε πως κάποιοι δεν έχουν ούτε τσίπα πάνω τους, για να διαδίδουν τέτοια αισχρά ψεύδη.
Εν συνεχεία παρευρεθήκαμε στη συγκέντρωση των κατοίκων, οι οποίοι φυσικά κανένα πρόβλημα δεν είχαν μαζί μας παρά τις ψευδολογίες που διέδιδαν τα τοπικά ΜΜΕ. Όταν είδαμε πως η εκδήλωση είχε αρχίσει να ατονεί, αποφασίσαμε μαζί με τη νεολαία της περιοχής να πραγματοποιήσουμε μια πορεία μέχρι την Ακτή Δυμαίων και συμβολικό κλείσιμο του δρόμου. Τέλος, επιστρέψαμε στο χώρο της αρχικής συγκέντρωσης, όπου και η πορεία διαλύθηκε τελείως ειρηνικά δίχως ευτράπελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: