Featured Posts

27/5/11

Viva la facebook revolucion!





...Κάπως έτσι ξεκίνησε η επανάσταση και στην Ελλάδα. Μια όμορφη ημέρα λοιπόν εμφανίστηκε μια σελίδα στο facebook που καλούσε σε επανάσταση όλους τους Έλληνες. Πριν από αυτό όμως είχαν επαναστατήσει και άλλοι, δεν ήμασταν μόνο εμείς οι Έλληνες τόσο "θαρραλέοι" να διαδηλώσουμε ειρηνικά στο Σύνταγμα κάνοντας νέες γνωριμίες και νιώθοντας πως για πρώτη φορά έχουμε τον έλεγχο. Οι Ισπανοί έδειξαν το δρόμο λοιπόν και οι Έλληνες ακολούθησαν. Όχι, όχι προς θεού, όχι επειδή είναι πρόβατα αλλά επειδή κυλάει επαναστατικό αίμα στις φλέβες τους. Το ίδιο αίμα που κυλούσε όταν ψήφιζαν αυτούς που φέραν το μνημόνιο, το ίδιο αίμα που τους επέβαλε στο βωμό της νέας τάξης πραγμάτων να γίνουν λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι, λίγο πιο προοδευτικοί, λίγο πιο ανεκτικοί ώσπου στο τέλος να καταλήξουν ζωντανοί νεκροί σε μια χώρα που κάνει επαναστάσεις μέσω facebook.

Λαμπρή η πορεία όλων τους ξεχωριστά. Κάποτε για να αλλάξεις το μέλλον ενός ολόκληρου λαού, για να επαναστατήσεις, χρειαζόταν να θυσιάσεις πολλά παραπάνω από ένα απόγευμα της εβδομάδας σου. Κάποτε δεν χρειαζόταν απλώς να πας ως το Σύνταγμα μια βόλτα, αλλά να πας σε μέρη που δε φανταζόσουν ποτέ για να αγωνιστείς ενάντια στο σύστημα με κίνδυνο της ίδιας σου της ζωής. Το χειρότερο όμως είναι πως όλοι αυτοί οι ανόητοι δεν έχουν καταλάβει πως όντως κινδυνεύει η ζωή τους. Η ζωή τους όπως την έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αυτή η αλλαγή τους φαίνεται ένας μακρινός εφιάλτης. Όταν θα έρθει η στιγμή που θα το συνειδητοποιήσουν όμως θα είναι αργά.

Αλλά δεν πειράζει... Οι επαναστάσεις έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ήταν για τους πολλούς. Έγινε λοιπόν μια σελίδα στο facebook και ξεκίνησε η επανάσταση! Χιλιάδες κόσμος να κάνει ηρωικά το like στη σελίδα, εκατοντάδες να κάνουν share τη σελίδα και κάποιες ηρωικές δεκάδες να κάνουν comments. Βέβαια υπήρχαν και αυτές οι ξεχωριστές μονάδες, οι αξιοθαύμαστοι και φοβεροί τύποι που δημιούργησαν τα επόμενα events της επανάστασης.

Και η επανάσταση άργησε ένα status λοιπόν... Συγκρίθηκε αυτή η συγκέντρωση με τις αντίστοιχες των αραβικών χωρών, με άλλες επαναστάσεις πατροναρισμένες από το facebook φτιαγμένες για αργόσχολους ανθρώπους. Περιττός ο σχολιασμός για το πόσο αφελής (αν όχι ηλίθιος και εγκάθετος) είσαι για να πιστέψεις πως κάνεις επανάσταση και πραγματικά αλλάζεις κάτι σε αυτό το σάπιο κατεστημένο με τέτοιες ενέργειες.



Για κάθε ερώτημα που αφορά το σήμερα, πρέπει όλοι να ανατρέχουμε στο χθες, στην Ιστορία. Οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί. Βρίσκονται μαζί με επαναστάσεις που κόστισαν ανθρώπινες ζωές, επαναστάσεις που έγιναν για Ιδανικά και Αξίες (ανεξάρτητα με τον ιδεολογικό προσανατολισμό). Επαναστάσεις που γράφτηκαν με αίμα και κόπο και όχι σε status μιας σιωνιστικής σελίδας, ούτε στο Σύνταγμα με φραπεδάκι. Η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς και εμάς είναι εμφανής. Η όμορφη διαφορά που ξεχωρίζει εμάς από αυτούς είναι πως όταν εμείς αποφασίσουμε να κάνουμε επανάσταση, θα την κάνουμε σωστά.

Viva la facebook revolucion λοιπόν σύντροφοι! Χαρείτε τώρα που μπορείτε την ψευδαίσθηση ελέγχου και ισορροπίας που σας παρέχει με πολύ τακτ το σύστημα και συνεχίστε να κοιμάστε. Συναγωνιστές ησυχία, οι νεοέλληνες κοιμούνται. Ας τους αφήσουμε στη δική τους μοίρα, γιατί εμείς τη δικιά μας τη διαλέξαμε.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: