Featured Posts

27/5/11

Η Χρυσή Αυγή στην Βόρειο Ήπειρο!



Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, κλιμάκιο συναγωνιστών από την Ήπειρο παρευρέθη σε δύο πολύ ξεχωριστές εκδηλώσεις που έγιναν με αφορμή την επέτειο του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας στις 17 Μαΐου 1914.

Η πρώτη εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Μαΐου στο χωριό Κρανιά, ένα χωριό των Αγίων Σαράντα στη Βόρειο Ήπειρο. Η εκδήλωση εκτός από τα καθιερωμένα ήταν μία εκδήλωση Τιμής και Μνήμης ενός πολύ σημαντικού προσώπου στον αγώνα των Βορειοηπειρωτών, τον οπλαρχηγό Θύμιο Λιώλη. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή κατέθεσε στεφάνι και οι παρευρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν με την παρουσία των εκπροσώπων μας εκεί. Η γενικότερη αντίδραση του κόσμου ήταν παραπάνω από θετική. Οι συναγωνιστές έδιναν τα συνθήματα και κρατούσαν τον παλμό της εκδήλωσης. Οι κάτοικοι του χωριού φανερά συγκινημένοι χειροκροτούσαν και ευχαριστούσαν τους συναγωνιστές για τη στήριξή τους. Τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης είχε αναλάβει η Νεολαία Βορειοηπειρωτών Αχαΐας και ήταν μια πολύ δυναμική εκδήλωση στην οποία παρευρέθησαν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.
Επίσης την Κυριακή 22 Μαΐου μέλη του Κινήματος μας παρευρέθησαν στην εκδήλωση στο Δελβινάκι όπου μοίρασαν προπαγανδιστικό υλικό και έδωσαν κι εκεί ένα δυναμικό παρόν. Οι αντιδράσεις των παρευρισκομένων ήταν πολύ θετικές σε αντίθεση με τις αντιδράσεις τους απέναντι σε εκπροσώπους του τηλεπτώματος που για το θεαθήναι αποφάσισαν μεταξύ χανουκά και Δ.Ν.Τ. να κάνουν και εκεί μία εμφάνιση.
Αξίζει να σημειωθεί πως για την πρώτη εκδήλωση έγινε λόγος στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης και πιο συγκεκριμένα σε τηλεοπτικό κανάλι προβλήθηκε απόσπασμα από την εκδήλωση με τον χαιρετισμό του εκπροσώπου μας συνοδευόμενο με διάφορα αρνητικά σχόλια των δημοσιογράφων καθώς ο συναγωνιστής φώναξε δυνατά αυτό που ζητούν όλοι οι Βορειοηπειρώτες αλλά λίγοι πλέον τολμούν να πουν "ΘΑ ΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ".
Τα μέλη του Κινήματος μας βρίσκονται παντού. Όπου υπάρχουν Έλληνες. Καλά θα κάνουν όλοι να συνηθίσουν την παρουσία μας. Από τα σκλαβωμένα εδάφη της Βορείου Ηπείρου ως την Κύπρο μας. Ζήτω η Νίκη!
 
http://resistance-hellas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: