Featured Posts

28/5/11

Διαμαρτυρία το Σάββατο 28 Μαΐου, στον Άγριλο Αιτ/νίας κατά της δημιουργίας κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών


Ο κύβος ερρίφθη. Το Σάββατο 28 Μαϊου και ώρα 10 π.μ. έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής μπροστά από το εγκαταλελειμένο στρατόπεδο που βρίσκεται στον Άγριλο Ξηρομέρου κατά της δημιουργίας στρατοπέδου κράτησης λαθρομεταναστών.
Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Δημαρχείο του πρώην Δήμου Μεδεώνος στην Κατούνα, στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, Αντιδήμαρχοι , ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Κατούνας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι από τοπικές κοινότητες, εκπρόσωποι από φορείς και συλλόγους της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αφού πρώτα ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη Μανώλη Όθωνα ενάντια στη δημιουργία Κέντρου κράτησης Μεταναστών, στη συνέχεια οι τοπικοί φορείς αλλά και οι απλοί πολίτες κατέθεσαν τις απόψεις τους και εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στη δημιουργία κέντρου λαθρομετανάστευσης στο στρατόπεδο του Άγριλου.
Μετά την σύσκεψη και μετά από απαίτηση όλων των παρευρισκομένων αποφασίστηκε η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα ξεκινώντας με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο.
Παράλληλα με τις εξελίξεις αυτές πληροφορηθήκαμε ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 27 του μηνός στις 8 μ.μ. και στο Δημαρχείο του Αστακού (Δήμου Ξηρομέρου) με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά ο οποίος δήλωσε “πυρ και μανία” με την πρόθεση της πασοκιστανικής κεντρικής διοίκησης των Αθηνών να μεταθέσει το πρόβλημα των λαθρομεταναστών στις παρυφές του Δήμου του.
Όμως το “ωραίο” της υπόθεσης είναι ότι κατά της ίδρυσης κέντρου μεταναστών στην Αμφιλοχία τάσσεται με τοποθέτησή του και ο επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης» Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Δεσύλλας, ο οποίος προτείνει τη δημιουργία ανοιχτού καταυλισμού στην Πάτρα , παρακαλώ!
Σε ανακοίνωση της η Αρ.Πα. γράφει ότι:
“οι δυο Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου κ.κ. Κατσιφάρας (ΠΑΣΟΚ) και Καχριμάνης (ΝΔ) με προσυννενόηση και στα πλαίσια της μεγάλης «συναίνεσης του ροπάλου», θέλουν από κοινού «να καθαρίσουν τις βιτρίνες τους», τις πύλες τους προς την Ευρώπη (τα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας) από τις χιλιάδες κατατρεγμένους μετανάστες που δεν έχουν «στον ήλιο μοίρα», θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, της φτώχειας και της καταπίεσης του λεγόμενου «τρίτου κόσμου» Επέλεξαν να τους μαντρώσουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης – τοπικό «Γκουαντανάμο» σε άθλιες συνθήκες στην περιοχή της Αμφιλοχίας. Εκεί δηλαδή που νομίζουν ότι θα έχουν λιγότερο πολιτικό κόστος”…
Ως Χρυσή Αυγή είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι τα κίνητρα της ανακοίνωσης αυτής των μετασταλινικών απομειναριών της Αρ.Πα., υποκρύπτουν μετάβαση των “μπαχαλάκηδων” αριστεριστών στο σημείο διαμαρτυρίας με σκοπό να δημιουργήσουν φασαρίες και επεισόδια στους παρεβρισκομένους της συγκέντρωσης και να την υποβαθμίσουν αν όχι να την καταστρέψουν.
Ως Χρυσή Αυγή θα συμπαρασταθούμε ολόψυχα στην συγκέντρωση των κατοίκων ως Συνέλληνες και θα αγωνιστούμε μαζί τους για να αποτρέψουμε την μετατροπή της περιοχής σε εκτροφείο λαθρομεταναστών και εγκληματιών. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.

http://xa-ndhellas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: