Featured Posts

10/2/11

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=319230&w=400&h=300&q=80Πρόταση νόμου για το μεταναστευτικό ζήτημα με στόχο το «ριζικό αναπροσανατολισμό της μεταναστευτικής πολιτικής» προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως γνωστοποίησαν σε συνέντευξη ο Πρόεδρος της ΚΟ της παράταξης Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής Θόδωρος Δρίτσας.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το μεταναστευτικό είναι βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και "όποιος νομίζει ότι μπορεί να το αντιμετωπίσει με φράκτες, με καταστολή και μαζικές απολύσεις είναι βαθιά γελασμένος".

Συμπλήρωσε δε λέγοντας ότι η χώρα έχει γίνει σήμερα "χώρα υποδοχής και εγκλωβισμού χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων- ανθρώπινων ψυχών κι αυτό - κατά κύριο λόγο - οφείλεται στο γεγονός ότι ο Γ. Α. Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών και ο Μ. Χρυσοχοΐδης ως υπουργός Δημόσιας Τάξης συνυπέγραψαν το Δουβλίνο ΙΙ".

Η καρδιά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποδέσμευση της άδειας παραμονής από τον αριθμό των ενσήμων, ιδίως σε μία περίοδο κρίσης, ενώ - όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας – «οποιαδήποτε άλλη επιλογή, είτε είναι η καταστολή, είτε η ανακάλυψη ενός ακόμη εσωτερικού εχθρού, θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή».

Η πρόταση νόμου έχει τέσσερις προτάσεις:

Τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής πενταετούς ισχύος, σε όσους εντάχθηκαν σε μια από τις διαδικασίες νομιμοποίησης από το 1997 και μετά και απέκτησαν άδεια παραμονής, που, στη συνέχεια, έχασαν λόγω αδυναμίας πλήρωσης των προϋποθέσεων του νόμου.

Την παροχή άδειας παραμονής πενταετούς ισχύος, σε όσους μπορούν να αποδείξουν με έγκυρο τρόπο ότι βρίσκονται στην Ελλάδα πάνω από πέντε χρόνια.

Την παροχή ισχύος αδείας σε όσους μπορούν να αποδείξουν, με δημόσιο ή άλλο έγγραφο, ότι διαμένουν στη χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια.


Για όσους διαμένουν λιγότερο από πέντε χρόνια, προτείνεται η παροχή προσωρινής άδειας παραμονής ενός έτους, με σκοπό την ανεύρεση εργασίας".

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την πρότασή του ως πρόταση ανακούφισης, που δεν λύνει συνολικά το πρόβλημα, κάτι που θα απαιτούσε επαναπροσανατολισμό της μεταναστευτικής πολιτικής, με πρώτα άμεσα βήματα τη διεκδίκηση της αναθεώρησης της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων χορήγησης ασύλου και μία συνολική πολιτική προστασίας των ανθρώπων αυτών.

Είναι στο χέρι της κυβέρνησης, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, «να κάνει μία στροφή από τις εξαγγελίες των τελευταίων ημερών της επικοινωνιακής υστερίας» και, κάνοντας αποδεκτό το βασικό κορμό των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλει σε πρώτη φάση στην εκτόνωση της κρίσης.

 
 
http://eglimatikotita.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: