Featured Posts

16/2/11

Α/ΓΕΣ:όλα ανοιχτά,ακόμη και η "ηρωϊκή έξοδος". Φωτιά οι Κρίσεις στο Στρατευμα !!

Διαστάσεις ...θρίλερ δίνει στις μέχρι πριν από λίγα 24ωρα, αδιάφορες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, η υπόθεση του Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου. Ο Αρχηγός πήγαινε "για πρωτάθλημα", δηλαδή για άνοδο στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ,έχει βρεθεί να "παίζει ακόμη και για τη παραμονή του" και σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις δεν αποκλείεται να επιλέξει την "ηρωϊκή έξοδο" αν διαπιστώσει ότι τον πάνε για αποστρατεία.
Η συγκρουσιακή του σχέση με τον πέμπτο όροφο του υπουργείου Άμυνας όπου και βρίσκεται το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη φαίνεται ότι θα κρίνει πολλά για τη τύχη του Α/ΓΕΣ.(Σε αδιάσανε Αρχηγέ !)
Οι πιθανότητες να προωθηθεί στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, θεωρούνται πλέον ελάχιστες και πάντως θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη μια τέτοια εξέλιξη. Εκτός από το επιτελείο του Π.Μπεγλίτη το οποίο κατά καιρούς εξέφραζε παράπονα για την αδυναμία συνεργασίας με τον Αρχηγό,ειδικά στα θέματα που είχαν να κάνουν με τη νέα δομή δυνάμεων και τις περικοπές που αυτή προέβλεπε,αρνητικό κλίμα υπάρχει και από το περιβάλλον του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Η αλήθεια είναι ότι "ξεθάφτηκαν" ακόμη και γεγονότα από πολύ παλιά για να διαμορφωθεί αυτό το κλίμα. Γεγονότα που ουδείς γνωρίζει πόσο επιβεβαιωμένα είναι.

Μοναδικός υποστηρικτής του Α/ΓΕΣ παραμένει ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι διατεθειμένος να προκαλέσει ενδοκυβερνητική κρίση για τη παραμονή ή την προαγωγή του Φ.Φράγκου.

Οι "αντίπαλοι" του Α/ΓΕΣ, ενώ φαινόταν συμβιβασμένοι με την προοπτική της παραμονής του στη θέση του,έχοντας πιστέψει ότι  η πιθανότητα ανέλιξής του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ είχε αποκλειστεί,μετά από την υπόθεση της άσκησης καταστολής πλήθους στο Κιλκίς,εκτιμούν ότι είναι ευκαιρία να "τελειώσει οριστικά αυτό το ζήτημα".

Ο Α/ΓΕΣ έχοντας διαγνώσει το πρόβλημα,αφήνει ανοιχτό ένα διάδρομο διαφυγής, ως καλός καταδρομέας. Η υποβολή παραίτησης μετά από το "άδειασμά" του από τον Π.Μπεγλίτη στη Βουλή είνα ενδεικτική. Αν επιβεβαιώσει ότι οι δύο υπουργοί έχουν αποφασίσει οριστικά την αποστρατεία του,τότε ενδέχεται να τους προλάβει με μία παραίτηση που μπορεί να αιτιολογηθεί με μία από τις πολλές διαφωνίες που έχει εκφράσει κατά καιρούς στα σχέδια για τη νέα δομή δυνάμεων και για τις τραγικά μεγάλες περικοπές που του ζητάνε να κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: