Featured Posts

19/2/11

ΟΙ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΜΑΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ…


 
Η πρόξενος της Αδριανούπολης, Παρασκευή Τζεβελέκη, μετείχε στα εγκαίνια της “Εβδομάδας ελληνοτουρκικής φιλίας” που έγιναν από τον Σύλλογο Ελληνοτουρκικής Φιλίας, στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο του πανεπιστημίου του Κίρκλαρελί.
Η Τζεβελέκη στην ομιλία που έκανε ανέφερε πως κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει παρόμοιες εκδηλώσεις και για να διασφαλίσει την προσέγγιση των δύο χωρών. Η Τζεβελέκη τόνισε πως «Για όσους από το Κίρκλαρελί επιθυμούνε να πάνε στην Ελλάδα η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την αναγκαία για το θέμα της βίζας βοήθεια». Η Τζεβελέκη ανέφερε συγκεκριμένα: “Έχω αναλάβει πρωτεύοντα ρόλο στις δραστηριότητες στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της οικονομίας, χάριν της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν κάποιες εντάσεις, αλλά θέλω να πιστεύω πως τέτοιου είδους περιστατικά δεν θα επαναληφθούν. Αναμφίβολα είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε την ιστορία μας, όμως πρέπει να σκεφτόμαστε τα παιδιά μας και το μέλλον τους. Πρέπει να εργαστούμε από κοινού για το μέλλον αυτής της περιοχής. Πιστεύω πως το κοινό μας μέλλον θα είναι μέσα στην ειρήνη. Για όσους από το Κίρκλαρελί επιθυμούν να πάνε στην Ελλάδα η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την αναγκαία για το θέμα της βίζας βοήθεια”.
Ο δήμαρχος Κίρκλαρελί Τζαβίτ Τσαλαγιάν, είπε πως εργάστηκε για την ανάπτυξη των φιλικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου του Κίρκλαρελί Δρ. Μουσταφά Αϊκάτς αναφέροντας πως Τουρκία και Ελλάδα πρέπει να συνεργαστούν είπε πως «Πρέπει να χτίσουμε ένα μέλλον στηριζόμενο στην ειρήνη και την αδερφοσύνη προβάλλοντας τα κοινά στοιχεία, και επωφελούμενοι από τα θετικά παραδείγματα του παρελθόντος».
Η Εσρά Αϊγκούν, πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας, ευχαρίστησε όσους στήριξαν την “Εβδομάδα Ελληνοτουρκικής Φιλίας”. Μετά τις ομιλίες παρουσιάστηκε ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ιστορία του Ελληνοτουρκικού Διαλόγου” και οργανώθηκε πάνελ με τίτλο “Ιστορία των σχέσεων Τουρκίας Ελλάδας”.

Τουρκικά Νέα

Σχόλιο ΜΓ: Αν η πρόξενος δεν ζει σε παράλληλο σύμπαν, πρέπει να πληρώνεται ΠΟΛΥ καλά… Ενδιαφέρουσα η δήλωσή της για τον πρωτεύοντα ρόλο της στην εκπαίδευση. 

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: