Featured Posts

19/2/11

Άνοδος μιας νέας πολιτικής δύναμης, ανώνυμης προς το παρόν με τον κομψό τίτλο “άλλο κόμμα”…


 
Το τελευταίο διάστημα έχουν έρθουν στη δημοσιότητα αρκετές δημοσκοπήσεις, πολλές εκ των οποίων δίνουν υψηλά ποσοστά στη Χρυσή Αυγή.
Αυτό, αφενός, ενισχύει το επιχείρημα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα κηρυχτούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αφετέρου σκιαγραφούν την άνοδο μιας νέας πολιτικής δύναμης, ανώνυμης προς το παρόν και υπό τον κομψό τίτλο “άλλο κόμμα”.
Αν ανατρέξουμε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του 2010 θα βρούμε πολλές αναφορές σε αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έδιναν σε ένα “άλλο κόμμα” υψηλά ποσοστά, ασχέτως εάν οι ερωτηθέντες είχαν διευκρινίσει ονομαστικώς ότι επρόκειτο να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Τελικά, όπως είναι ήδη γνωστό, το “άλλο κόμμα” πήρε σε ποσοστό πολύ παραπάνω από αυτό που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις και κατάφερε να εκλέξει έναν δημοτικό κι έναν διαμερισματικό σύμβουλο στο Δήμο Αθηναίων.
Επανερχόμενοι στο σήμερα, δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν να αφήνουν αδιευκρίνιστο τον όρο “άλλο κόμμα” αφήνοντας υπόνοιες και ασάφειες. Εδώ θα χρειαστεί να κάνουμε μια διευκρίνηση. Σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνουμε ένα αποτέλεσμα δημοσκοπήσεων ως κριτήριο σύγκρισης και πυξίδα προσανατολισμού για την περαιτέρω πορεία μας, αφού εγκυμονούνται στατιστικά λάθη και δόλιες προθέσεις. Αυτές όμως αποτελούν κι ένα μικρό δείγμα της αλήθειας, η οποία έχει επιβεβαιωθεί πανηγυρικά, όπως αναφέραμε και πριν, μόλις λίγους μήνες πριν. Έτσι, με την ίδια λογική των προηγούμενων μηνών προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε και τα σημερινά δεδομένα.
Οι ομοιότητες είναι παραπάνω από εμφανείς, όπως επίσης ύποπτες συμπτώσεις θα έχουμε στα λεγόμενα των “ειδικών”, που με την ανείπωτη ανωριμότητα που τους διακατέχει θα σπεύσουν να ερμηνεύσουν τους πάντες και τα πάντα. Δυστυχώς κάποιοι έχουν καταντήσει τόσο προβλέψιμοι που μας είναι πανεύκολο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων κάθε τους λέξη. Έτσι, πολλοί “καλοπροαίρετοι, από αυτούς που χορτάσαμε όλα αυτά τα χρόνια με τις συμβουλές τους, θα πουν ότι η Χρυσή Αυγή αποκτάει δύναμη και ενδεχομένως κοινοβουλευτική εκπροσώπηση λόγω του Αγίου Παντελεήμονα. Άλλοι, σαφώς πιο βαθυστόχαστοι από τους πρώτους, θα πουν ότι η Χρυσή Αυγή αποκτάει υψηλά ποσοστά επειδή ο κόσμος ψηφίζει αντιδραστικά και προσφεύγει σε ακραίες λύσεις. Και φυσικά, το πιο “σοβαρό” όλων των επιχειρημάτων, θα είναι αυτό που θα λέει ότι αυτοί που ψήφισαν (ή ψηφίσουν μελλοντικά) Χρυσή Αυγή το κάνουν από…άγνοια, αφού δεν ξέρουν τι είναι η Χρυσή Αυγή! Το μόνο που μένει να μας πουν είναι ότι από μυωπία κάποιοι μπερδεύουν τα ψηφοδέλτια και αντί για Οικολόγους Πράσινους ψηφίζουν Χρυσή Αυγή.
Αλλά ας μη μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε τα αυτονόητα, σε αυτό το πεδίο είμαστε ήδη νικητές και αυτό αποδεικνύεται από την ίδια μας την ύπαρξη. Εμείς δεν είμαστε ένα τηλεκόμμα που ζει και υπάρχει μόνο στα κανάλια. Μετά το “off” του διακόπτη της κάμερας συνεχίζουμε να υπάρχουμε με δραστηριότητες από την ελληνική Κύπρο μέχρι και τον Έβρο, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που είναι ανύπαρκτοι στην κυριολεξία και υπάρχουν σε έναν φανταστικό κόσμο μεταξύ Alter και Mega. Ο κόσμος λοιπόν δε μας εμπιστεύεται ούτε από άγνοια, ούτε από αντίδραση, αλλά αρχίζει κι ενστερνίζεται τις ιδέες μας σεβόμενοι έναν ιδεολογικό φορέα που μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας.
Μπορεί να πήρε τρεις ολόκληρες δεκαετίες για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο, αλλά αυτό δείχνει συνέπεια και επιμονή, αρετές τις οποίες άλλοι έχασαν από τότε που ονειρεύτηκαν καρέκλες, έδρανα και τίτλους. Οπότε αφήστε τους να μιλάνε μόνοι τους. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν και τίποτα. Ούτε τις εκπομπές τους, ούτε τα κανάλια και τις φυλλάδες τους. Πλέον έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας! Και η τελική σφυγμομέτρηση (gallop) θα δείξει για κάποιους υψηλή πίεση και ενδεχόμενο καρδιακού επεισοδίου…

http://xryshaygh.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: