Featured Posts

6/2/11

ΣΤΟ 15% ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 2011! “Ανεργία και λαθρομετανάστευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το σύστημα”


«Γνωστή η πλήρης εξάρτηση των κομμάτων του κοινοβουλευτισμού από το κεφάλαιο… Η ανεργία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτό το βρωμερό σύστημα»
Θα νόμιζε κανείς ακούγοντας τους πολιτικούς μας ότι η ανεργία είναι ένα μεγάλο «πρόβλημα» και ότι ο . διακαής πόθος τους είναι να το «λύσουν» αλλά «δεν μπορούν». Φυσικά είναι σε όλους γνωστή η πλήρης εξάρτηση των κομμάτων του κοινοβουλευτισμού, καλύτερα ολόκληρου του συστήματος, που η μια πλευρά του είναι ο κοινοβουλευτισμός, από το κεφάλαιο. Αυτά που μας λένε λοιπόν οι πολιτικοί μας αντανακλούν απλώς και μόνο τη θέληση του κεφαλαίου, δηλαδή της άλλης πλευράς του συστήματος, που δεν είναι άλλη από τον καπιταλισμό.
Είναι λοιπόν πρόβλημα για τον καπιταλισμό η ανεργία; Και θέλουν πολύ περισσότερο οι καπιταλιστές να το λύσουν; Και, ακόμα, δεν μπορούν; Ε, λοιπόν, όχι αγαπητοί μου. Η αλήθεια είναι ότι τους βολεύει η ανεργία και δεν αποτελεί καθόλου πρόβλημα γι’ αυτούς. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ! Γιατί αν δεν υπήρχε η ανεργία δεν θα μπορούσαν να εκμεταλλεύονται τούς εργαζόμενους, βάζοντάς τους να εργάζονται πολύ πέρα από το 8ωρο, που θέσπισε ο Ι. Μεταξάς εν παρόδω, και κατεβάζοντάς τους επί πλέον και τον μισθό κάτω από το νόμιμο (αυτό πού ήταν νομικά κατοχυρωμένο πριν να ενσκήψει η τρόϊκα και το μνημόνιο) με φόβητρο ακριβώς την ανεργία. Πολύ περισσότερο λοιπόν δεν θέλουν να το λύσουν αυτό το «πρόβλημα» αλλά την επιδιώκουν την ανεργία! Και έτσι η ανεργία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτό το βρωμερό σύστημα. Αν πραγματικά ήθελαν «να λύσουν» αυτό το (.δύσκολο!) «πρόβλημα», δεν θα εκμεταλλεύονταν απλούστατα τους εργαζομένους. Τότε θα έβλεπαν ότι δεν φθάνουν αυτοί πού απασχολούν για να τους βγάζουν τη δουλειά, με αποτέλεσμα να έκαναν προσλήψεις και άλλου προσωπικού, πράγμα που τουλάχιστον θα μείωνε την ανεργία. Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια και όχι ότι «δεν μπορούν» να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας.
Αλλά, και αν οι καπιταλιστές μας είναι τόσο διεφθαρμένοι, τι κάνουν οι πολιτικοί; Απλώς μας κοροϊδεύουν, αφού «τρώνε» από τους καπιταλιστές. Γιατί απλούστατα δεν μπορούν να κάνουν τίποτε και αν ακόμα ήθελαν. Και τούτο γιατί η δύναμή τους πηγάζει από το κεφάλαιο. Μόνον εμείς φίλοι μου θέλουμε και μπορούμε. Γιατί στο Λαϊκό Εθνικιστικό κράτος θα έχει περάσει ανεπιστρεπτί η παντοδυναμία του κεφαλαίου και η επαγόμενη σαπίλα ολόκληρης της κοινωνίας μας.
Ε. Χ.
http://xryshaygh.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: