Featured Posts

15/4/10

Η μοναδική ζούγκλα είναι η ελληνική κοινωνία



Με αφορμή μια πρόσφατη εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τη βία στα γήπεδα μου ήρθαν κάποιες σκέψεις στο νου σχετικές με την κατευθυνόμενη δημοσιογραφία και την ανάλογη πληροφόρηση. Θυμάμαι έναν καθηγητή μου στο Πανεπιστήμιο να ωρύεται κατά των δημοσιογράφων που όπως χαρακτηριστικά έλεγε "κουνούσαν με θράσος το δάχτυλο μαλώνοντας τους πολιτικούς από τηλεοπτικών παραθύρων" και αναρωτιόταν αν τελικά οι πολιτικοί στις μέρες μας λαμβάνουν αποφάσεις ή αν τους "σπρώχνει" σε αυτό η δύναμη του τύπου.

Η εκπομπή του Μάκη, ο οποίος αρέσκεται στο να μας παρουσιάζει τα γεγονότα σαν "αποκαλύψεις" και ως απόρροια "έρευνας" του δημοσιογραφικού του επιτελείου, στην περασμένη "Ζούγκλα" του για ακόμα μια φορά αυτογελιοποιήθηκε στα μάτια όχι μονάχα των οργανωμένων, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει σήμερα στα γήπεδα, αλλά εν γένει των όσων τον παρακολούθησαν να προσπαθεί μανιωδώς να μας πείσει ότι τα όποια περιστατικά συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα υποκινούνται από Εθνικιστές οπαδούς.

Μάλιστα, σε όλη αυτή την "κίτρινη" εκπομπή τον βοήθησαν άθελά τους ίσως κάποιοι που δέχτηκαν να παίξουν το παιχνίδι του.

Μην γίνεστε μέρος του παιχνιδιού τους. Οι εκπομπές που πριν ακόμα καν ξεκινήσουν, έχουν προδιαγεγραμμένο τέλος και συμπέρασμα, αποτελούν δυστυχώς πλειοψηφία γι αυτό προσέχετε κάποιοι τι λέτε.

Η απάντησή μας στη ζούγκλα του Μάκη είναι μία: Η μόνη ζούγκλα σήμερα είναι η ελληνική κοινωνία. Αφιερώστε και καμιά εκπομπή εκεί ινστρούχτορες της δημοσιογραφίας.
 
 
http://www.ediktyo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: