Featured Posts

27/8/08

ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ!

27 - 08 - 2008







Πρωτοβουλία ανέλαβε η κυρία Ράις, για να λυθεί επιτέλους το Σκοπιανό ζήτημα, το οποίο προφανώς υπό το φως των γεγονότων στο Καύκασο αποκτά περαιτέρω σημασία για τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 23 Σεπτεμβρίου, η κυρία Ράις θα καταθέσει σχέδιο λύσης.
Η ίδια η κ. Ράις, διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά επαναλαμβάνει την προσήλωσή της για την εξεύρεση λύσης, στηρίζοντας τις προσπάθειες του κυρίου Νίμιτς. Όλα δείχνουν ότι στο Σκοπιανό επίκειται ένα πολύ «ζεστό» φθινόπωρο, δεδομένου του … άγχους των ΗΠΑ να εντάξουν γρήγορα στις Νατοϊκές δομές το κρατίδιο των Σκοπίων.


Η Ελληνική κυβέρνηση από την άλλη πλευρά, δηλώνει … άγνοια για τα πάντα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά προσωπικά, αυτή η άγνοια, με γεμίζει φόβους. Το ενδεχόμενο λύσης του Σκοπιανού, αμέσως μετά από πρόωρες εθνικές εκλογές μυρίζει … συμβιβασμό.
Και αυτό διότι την ίδια στιγμή, που εμείς δεν ασχολούμαστε, οι Σκοπιανοί κλιμακώνουν τις προκλητικές τους κινήσεις.

Τελευταίο παράδειγμα η υιοθέτηση ψηφίσματος από την Βουλή των Σκοπίων, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση του κ. Γκρούεφσκι, βουλευτές του οποίου έφεραν το θέμα στο κοινοβούλιο, θα παρέχει νομική κάλυψη σε … «αιγαιάτες» ψευτομακεδόνες, που θα θελήσουν να προσφύγουν κατά της χώρας μας στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου να πάρουν πίσω περιουσίες τους, που απαλλοτριώθηκαν λόγω της συμμετοχής τους στον εμφύλιο και την επακόλουθη φυγή τους.

Αυτό όμως που μας τρομάζει περισσότερο, είναι η επιμονή της κυβέρνησης Μπούς να λυθεί το θέμα πριν το τέλος της θητείας της. Αυτό ίσως αναγκάσει τους Αμερικανούς να προβούν σε καταστάσεις, οι οποίες διόλου δεν θα βολεύουν την χώρα μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: