Featured Posts

29/4/10

Ανακοίνωσε μέτρα ο Γ.Παπανδρέου - "Καληνύχτα Ελλάδα".


Σκληρά, άδικα και πέραν πάσης οικονομικής λογικής είναι τα μέτρα που θα επιβληθούν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών τάξεων. O πρωθυπουργός τους ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει το ΔΝΤ και η Γερμανία προκειμένου να αναλάβει να πληρώσει τους πιστωτές μας (πρακτικά να ανανεώσει τον δανεισμό της χώρας).
Το νέο δάνειο θα είναι της τάξης των 140 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο δάνειο που έχει πάρει ποτέ χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο και θα διατεθεί για την αποπληρωμή των δανειακών μας υποχρεώσεων την ερχόμενη τριετία.

Όπως από χθες έχει γράψει το defencenet.gr τα κυριότερα μέτρα του πακέτου θα είναι:
Αύξηση του ΦΠΑ μέχρι το 23%, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και στις υψηλές συντάξεις και κατάργηση του ορίου των απολύσεων.
Στον ιδιωτικό τομέα, όποια επιχείρηση έχει την δυνατότητα και θέλει, μπορεί να δίνει τους δύο μισθούς ως πριμ παραγωγικότητας.
Το εξαιρετικά δυσάρεστο είναι ότι καταργείται ο 13ος και 14ος μισθός και στους συνταξιούχους, τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα!

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι τα φώτα της δημοσιότητας φεύγουν από την κυβέρνηση και πέφτουν πλέον στους κοινωνικούς φορείς για το αν αποδεκτούν ή όχι τα μέτρα. 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: