Featured Posts

29/4/10

Αιφνιδιαστική παραίτηση υποναυάρχου


Αιφνίδια παραίτηση του υποναυάρχου Στυλιανού Φενέκου διευθυντή Κλάδου Πόρων είχαμε πριν από λίγο. Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr ο υποναύαρχος οδηγήθηκε στην κίνηση αυτή ύστερα από λεκτικό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Eθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη διάρκεια παρουσίασης πλάνου αναδιοργάνωσης της υπηρεσίας.
O προηγούμενος ναύαρχος που είχε παραιτηθεί ήταν ο Ι.Θεοδωρουλάκης Α/ΓΕΝ το 2002, μετά διαφωνία του σε θέματα προαγωγών αποστρατειών με τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ι.Παπαντωνίου. 
 
 defencenet.gr

1 σχόλιο:

Θαλασσινός είπε...

Κακώς υπέβαλε παραίτηση o Υποναύαρχος Φενέκος.
Παραίτηση σημαίνει αποχώρηση, ή στην γλώσσα των Στρατιωτικών, οπισθοχώρηση, ή πολύ χειρότερο ΦΥΓΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. Όσο δύσκολο και να είναι η εποικοινωνία με τέτοια πρόσωπα, η παράδοση ΠΝ αναφέρει ότι, πολεμάμε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας.
Εφόσον Ο Κος Φενέκος καταθέτει ότι υπάρχει απαξίωση της ενδόξου παραδώσεως του Π.Ν. θα έπρεπε να παραμείνει, ελέγχοντας τα κακώς κέιμενα με παρησία και λεβεντιά, με υπηρεσιακή αναφορά προς τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων που σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς διόλου να οπισθοχωρήση σε αξίες και απόψεις. Εάν ένας Ναύαρχος αποχωρεί και φεύγει στη δυσκολία τι θα κάνει ο μικρός Αξιωματικός και τι παράδειγμα αφήνει πίσω του. Είναι ιστορικές στιγμές που καταγράφουν οι ιστορικοί και μας κρίνει η νέα και επόμενες γενιές. Εκείνος ο(Υπουργός) ας αποφάσιζε να τον αποστρατεύσει.
Μαρίνος Ριτσoύδης marrinos@gmail.com