Featured Posts

19/12/12

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ : "Τρομοκράτες εκπαιδεύτηκαν στο Λαύριο"

 
Το Απελευθερωτικό Κόμμα του Επαναστατικού Λαϊκού Κόμματος/ Μέτωπο (DHKP / C), η τρομοκρατική οργάνωση που έχει πραγματοποιήσει οκτώ τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών στην Τουρκία, υπέγραψε συμφωνία με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, στην οποία περιλαμβάνεται μία διάταξη για τους μαχητές να λάβουν εκπαίδευση σε ένα στρατόπεδο στην Ελλάδα, γράφει, σήμερα, η τουρκική καθημερινή εφημερίδα BUGÜN.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του DHKP / C κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, που στοίχισαν τη ζωή τριών αστυνομικών, έχουν στρέψει την προσοχή τους σε στρατόπεδα στην Ελλάδα.
Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους φορείς στα σπίτια των υπόπτων μαχητών  του DHKP / C  αποκάλυψαν ότι  αυτοί έχουν λάβει ένοπλη εκπαίδευση στο στρατόπεδο Προσφύγων του Λαυρίου στην Ελλάδα.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι μαχητές του DHKP / C   έμειναν σε ομάδες στην Αθήνα μετά την εκπαίδευσή τους μέχρι να λάβουν εντολή να οργανώσουν επίθεση στην Τουρκία.
Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε από το Εθνικό Αντιτρομοκρατικό Αστυνομικό τμήμα και τη Μονάδα Πληροφοριών, υπήρχαν τέσσερις μαχητές του DHKP / C σε πέντε σπίτια στην Αθήνα.
Το πρωτόκολλο μεταξύ του DHKP / C και των ελληνικών στελεχών των υπηρεσιών πληροφοριών, το DHKP / C  είναι το μοναδικό που θα πραγματοποιούσε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία. Το DHKP / C αναφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εκτός από την Τουρκία.
Το DHKP / C   φέρεται να πρόσφερε δύο έτη εκπαίδευσης σε μαχητές του για να πραγματοποιήσει κτυπήματα με βόμβες ή άλλες ένοπλες επιθέσεις.
Οι μαχητές του DHKP / C   μετά  την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους σε προσφυγικό καταυλισμό του Λαυρίου πήγαν στην Τουρκία μετά την λήψη παραγγελιών από τον Hüseyin Fevzi Tekin, ανώτερο μαχητή του DHKP / C , όπως σημειώνει η BUGÜN.
Δεδομένο ότι το στρατόπεδο προσφύγων στο Λαύριο στην Ελλάδα, λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, η τουρκική εθνική αστυνομία δεν είναι σε θέση να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον των υπόπτων μαχητών του DHKP / C, σε αυτό το στρατόπεδο.
Η Τουρκία ζήτησε από την Interpol την έκδοση πολλών μαχητών του DHKP / C στην Τουρκία, αλλά οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, 16 τρομοκράτες ήρθαν στην Τουρκία για να διενεργήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις μετά την εκπαίδευσή τους στο ελληνικό στρατόπεδο. Ένας από αυτούς ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος πέθανε κατά το κτύπημα, ενώ άλλοι τρεις βρέθηκαν στην σκηνή της επίθεσης και 12 συνελήφθησαν ζωντανοί.
Οι μαχητές του DHKP / C είχαν βάλει στο στόχαστρο μια σειρά από αστυνομικά τμήματα και σε άλλα μέρη της Τουρκίας. Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό τμήμα İstinye, τον Ιούνιο, όπου σκοτώθηκε ένας μαχητής.
Στη δεύτερη επίθεση, μια ομάδα μαχητών του  DHKP / C έριξαν μία βόμβα στην τουαλέτα ενός εστιατορίου στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης και σε άλλη επίθεση τραυμάτισαν έναν αστυνομικό ο οποίος έκανε ανάληψη χρημάτων από ATM.
Μαχητές του DHKP / C πυροβόλησαν, επίσης, και σκότωσαν έναν αστυνομικό, ο οποίος ήταν σε εστιατόριο στη γειτονιά Gaziosmanpaşa της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο.
Ένας μαχητής DHKP / C συνελήφθη καθώς ετοιμαζότανε  να επιτεθεί σε αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης τον Ιούλιο.
Μία από τις πιο πρόσφατες επιθέσεις ήταν στο 75ο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης στη συνοικία Yenibosna, νωρίτερα αυτόν το μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Ένας από τους δύο μαχητές που πραγματοποίησαν την επίθεση συνελήφθη, ενώ ο άλλος οργάνωσε επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα στην Gaziosmanpaşa, μερικές μέρες αργότερα, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό.
Φαίνεται ότι το DHKP / C, χρησιμοποιεί μαχητές που είναι άρρωστοι για να οργανώσουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας.
Για παράδειγμα, η Nurgül Acar, ένας μαχητής του DHKP / C, που σκότωσε έναν αστυνομικό στο Gaziosmanpaşa αυτό το μήνα, έπασχε από καρκίνο του μαστού και είχε χάσει ένα από τα στήθη της. Η Nebiha Avcı, μία άλλη του  DHKP / C που οργάνωσε την επίθεση στη συνοικία Yenibosna ήταν ασθενής με νεφρική νόσο και ο İbrahim Çuhadar που σκότωσε έναν αστυνομικό στο Sultangazi έπασχε, επίσης, από καρκίνο.
Εξάλλου, ένας άλλος ύποπτος μαχητής του DHKP / C συνελήφθη σε αστυνομική επιχείρηση στην νότια επαρχία των Αδάνων τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας των Αδάνων ο Şemsettin Κ. μαχητής του DHKP / C έγραψε μια επιστολή προς τους ηγέτες της οργάνωσης αυτής το 1993, λέγοντας τους ότι είναι έτοιμος για κάθε είδους φόρου και ότι θα θυσιάσει ακόμη και τη ζωή του. Συνελήφθη στα Άδανα και κρατείται στη φυλακή.
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: