Featured Posts

4/10/12

Ελληνικό ΥΠΕΞ : πράγματι ο Αλβανός έθεσε θέμα ...Τσαμουριάς


Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε στα Αλβανικά ΜΜΕ το γραφείου τύπου του Αλβανικού ΥΠΕΞ ο Εντμόντ Παναρίτι, έθεσε ξεκάθαρα στον κύριο Αβραμόπουλο το ζήτημα των λεγόμενων "Τσάμιδων" και των απαιτήσεων που έχουν από το Ελληνικό κράτος.

"Να αναζητηθεί λύση για το ΤΣΑΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ και για τις ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ των Αλβανών στην Ελλάδα" -
Μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης τα Αλβανικά ΜΜΕ κοροϊδεύουν την στάση των Ελληνικών. Καθώς, όπως λένε, ενώ τα Ελληνικά ΜΜΕ κατέγραψαν τα ζητήματα που συζητήθηκαν, από τις διπλωματικές σχέσεις μεχρι το ζήτημα της ΑΟΖ, αποκρύπτουν την αναφορά στο "Τσάμικο" που τέθηκε ξεκάθαρα από τον Παναρίτι στην "καρδιά της Αθήνας"(sic.).
Μεχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια γραπτή ανακοίνωση του Αλβανικού Υπουργείου, εκτός από τις πληροφορίες που διαρρέει το γραφείο τύπου. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα έχουμε να κάνουμε με μια πολύ σοβαρή εξέλιξη στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις, καθώς αποδεικνύει περίτρανα ότι το "Τσάμικο" έχει μπει στην επίσημη ατζέντα του Αλβανικού Υπ. Εξωτερικών. Ενώ η κίνηση Παναρίτι να θέσει το ζήτημα στην "καρδιά της Αθήνας" αποτελεί μια ξεκάθαρη ΠΡΟΚΛΗΣΗ, που θα έπρεπε να λάβει αντίστοιχη απάντηση από τον Δ. Αβραμόπουλο.
Ως προς την αλήθεια της είδησης συνηγορεί και η συγχαρητήρια επιστολή που έσπευσε να στείλει το κόμμα των Τσάμηδων PDIU, στον Εντμόντ Παναρίτι.
Υπενθυμίζουμε ότι λίγα χρόνια πριν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, όταν ακύρωσε την συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του, καθώς Αλβανοί Τσάμηδες πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο που διέμενε στους Αγ. Σαράντα εν γνώση του Αλβανού ομολόγου. Έτσι ο κ.Παπούλιας απέφυγε τότε κάθε μορφή αναγνώρισης του ανύπαρκτου "ζητήματος"

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ  - Επιβεβαιώνει την αναφορά Παναρίτι σε "Τσάμικο", άμεση η απάντηση Αβραμόπουλου!

Άμεση ήταν η επικοινωνία του Γραφείου Τύπου του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε δημοσίευμα της σελίδας μας, σχετικά με την αναφορά του Αλβανού Υπουργού Εξωτερικών Εντμόντ Παναρίτι σε "Ζήτημα Τσάμηδων" κατά την σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Γρηγόρης Δελαβέκουρας, στην απάντηση που έστειλε στη σελίδα μας - για την οποία και τον ευχαριστούμε - αναφέρει ότι πράγματι ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας αναφέρθηκε ακροθιγώς σε θέμα «τσάμηδων» και περιουσιών Αλβανών στην Ελλάδα - επιβεβαιώνοντας τη ανάρτηση - ωστόσο έλαβε την άμεση απάντηση από τον Έλληνα ομόλογο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Διαβάστε την απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών:

Καλησπέρα,
Σχετικά με την ανάρτησή σας για τις συνομιλίες του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Ε. Παναρίτι, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα και παρακαλώ για τη σχετική ενημέρωση των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας:
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας αναφέρθηκε ακροθιγώς σε θέμα «τσάμηδων» και περιουσιών Αλβανών στην Ελλάδα και έλαβε άμεσα απάντηση από τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, την πάγια θέση μας, ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου, και ότι όποιος θεωρεί ότι έχει περιουσιακές εκκρεμότητες, να απευθυνθεί στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ευχαριστώ,
Γρηγόρης Δελαβέκουρας
Εκπρόσωπος Υπουργείου Εξωτερικών
 borioipirotika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: