Featured Posts

19/10/12

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τίμησε και φέτος τη Μνήμη του Παύλου Μελά στην Καστοριά


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τίμησε και φέτος τη Μνήμη του Παύλου Μελά στην Καστοριά
13 Οκτωβρίου 1904 και ο Ήρωας αφήνει την τελευταία του πνοή… περνάει στο πάνθεον του Ελληνισμού και αναζωπυρώνει το διακαή πόθο για επανένωση της Μακεδονίας στη Μητέρα Ελλάδα…
108 χρόνια μετά και η Μακεδονία ενωμένη με τη Μητέρα Ελλάδα, κινδυνεύει, περισσότερο από ποτέ, να ξαναχαθεί. Αυτή τη φορά λόγω της αδράνειας και της προδοτικής στάσης των εν Ελλάδι πολιτικών… Όμως υπάρχουν κάποιοι Έλληνες μέσα στη βουλή που εκφράζουν, το αίσθημα ολόκληρου του λαού μας. ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το σύνθημά μας… Για περισσότερα από δέκα συναπτά έτη, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παρευρίσκεται στην Καστοριά τιμώντας τη Μνήμη του Μεγάλου Ήρωα, του Παύλου Μελά, εκεί που βρίσκονται τα οστά του, από τότε που ηρέμησε τελικά μετά το θάνατό του…
Από νωρίς το απόγευμα βρέθηκαν κάποιες εκατοντάδες Χρυσαυγιτών έξω από το εκκλησάκι των Ταξιαρχών, όπου βρίσκεται προτομή του καπετάν «Μίκη Ζέζα».  Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης ήταν κατανυκτικός γιατί ήταν ένα μνημόσυνο για τον Ήρωα, αλλά και μία υπενθύμιση για τον Αγώνα που πρέπει να δώσουμε για να τελειώσουμε για πάντα την προδοτική στάση των πολιτικών που έχουν ξεγράψει ήδη την Μακεδονία.

Πρώτος τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Τούφας Στέλιος, κάνοντας μία αναφορά στους τοπικούς παράγοντες που έχουν ξεχάσει το λόγο για τον οποίο πολέμησε ο Παύλος Μελάς, καθώς και εκατοντάδες παλικάρια που ακολούθησαν το παράδειγμά του. Επίσης τόνισε την ανοχή του κράτους σε διάφορα μορφώματα του τύπου «Ουράνιο Τόξο» και παρουσιάσεις ψευδο-Ελληνομακεδονικών λεξικών. Τέλος αναφέρθηκε στα τελευταία περιστατικά στο θέατρο «Χυτήριο» και έγινε ο παραλληλισμός όλων των παρευρισκομένων με το εκκλησάκι των Ταξιαρχών που βρίσκεται πλησίον του Μνημείου. Εκεί, Βούλγαροι και Τούρκοι, σε μία από τις συνήθεις τακτικές τους, έξυσαν και χάραξαν τα μάτια των Αγίων και της Παναγίας, και έγραψαν βρισιές για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό με τις ξιφολόγχες των όπλων τους.
Έπειτα, το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Μετώπου Νεολαίας Θεσσαλονίκης, Βαλάκος Ευστάθιος, κάνοντας μία αναφορά στο Μακεδονικό Ζήτημα σήμερα. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός πως ό, τι κερδήθηκε κατά την Εποποιία του Μακεδονικού Αγώνα, σήμερα παραχωρείται στους γείτονές μας με υπογραφές και δικαστικές αποφάσεις. Τόνισε πως θα πρέπει οι ίδιοι οι Έλληνες, να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να κερδίσουμε την Μακεδονία μας μια για πάντα, γιατί Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Δικαστήρια έχουν ήδη ξεγράψει την υπόθεση του ονόματος.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμιος – μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής Σερρών- κάνοντας μία ιστορική αναδρομή, στη ζωή του Παύλου Μελά ως αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, αλλά και αργότερα ως Αγωνιστή!  Τονίσθηκε ιδιαιτέρως η καταγωγή του από εύπορη οικογένεια, αλλά και το πατριωτικό συναίσθημα που είχε μπολιάσει τόσα χρόνια μέσα του, περνώντας από τους γονείς του και το περιβάλλον του. Αργότερα αναφέρθηκε το έργο που επιτελούσε από χωριό σε χωριό της Μακεδονίας προσπαθώντας να μαζέψει συντρόφους για να πολεμήσουν μαζί τον κατακτητή. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο γεγονός πως ούτε μετά το θάνατό του, ηρέμησε, μιας και το κεφάλι του με το υπόλοιπό του σώμα, έκαναν χρόνια να ενωθούν, όντας η Βόρεια Ελλάδα υπό τον Τουρκικό ζυγό.
Με το πέρας των ομιλιών πραγματοποιήθηκε Τρισάγιο εις τη Μνήμη του Μεγάλου αυτού Έλληνα, που παράτησε τα πάντα, για να τα δώσει για μία ακόμη σκλαβωμένη περιοχή της Πατρίδας του. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Τοπικής Οργανώσεως Κοζάνης, ο υπεύθυνός της, Λορίδας Φαίδων και εκ μέρους της Τ.Ο. Καστοριάς, ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμιος. Έπειτα, κάνοντας στο Κίνημά μας μία μεγάλη Τιμή, ο Πάτερ άνοιξε το εκκλησάκι των Ταξιαρχών ( που ανοίγεται μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις ) για να μπορέσουμε όλοι να προσκυνήσουμε και να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο Τιμής, μπροστά από τα κόκαλα του Παύλου Μελά. Εκεί βρέθηκε μετά από καιρό ταλαιπωρίας ξανά ενωμένο το σώμα του, μέσα σε ένα εκκλησάκι που μυρίζει Ιστορία, με όλο το μένος και το μίσος που μας τρέφουν οι γείτονές μας…
Αφού αποτίσαμε φόρμο τιμής, άρχιζε το επόμενο κομμάτι της εκδήλωσης… πορεία με έντονο παλμό στον κεντρικότερο δρόμο της Καστοριάς, με κόσμο να βγαίνει από τα μπαλκόνια να χειροκροτάει και να έρχεται να μας συγχαίρει για τον Αγώνα που κάνουμε εντός και εκτός βουλής. Ολόκληρη η Καστοριά ήχησε με τα συνθήματά μας… «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ – ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και «ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ήταν αυτά που ακούστηκαν πιο δυνατά τονίζοντας πάνω από όλα την προδοτική στάση του σύγχρονου πολιτικού Συστήματός!
Όμως η εκδήλωση δεν είχε τελειώσει ακόμη, φέτος είχε προγραμματιστεί να τελειώσει, έχοντας εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με επίσκεψη στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα του Νομού Καστοριάς. Εκεί ο Πρόεδρος του Μουσείου, κος. Παπασταύρος Χρυσόστομος, μας έκανε μία εκτενέστατη Ιστορική αναδρομή του Μακεδονικού Αγώνα, αρχίζοντας από την πρώιμη εποχή του, τα περιώνυμα Πηχιωνικά μέχρι το θάνατο του Παύλου Μελά και την απελευθέρωση της Μακεδονίας λίγα χρόνια αργότερα.  Όλοι παρακολουθούσαμε αποσβολωμένοι τα λόγια του κυρίου, μιας και πολλά από αυτά, τα ακούγαμε για πρώτη φορά, αφού έχουν φροντίσει οι προύχοντες αυτού του τόπου, να τα αφαιρέσουν από τα σχολικά βιβλία. Πολλοί καθηγητές συναγωνιστές, προγραμμάτισαν με τον Πρόεδρο του Μουσείου να φέρουν τα σχολεία τους, για να ακούσουν για μία φορά την αληθινή Ιστορία του τόπου μας.
Έπειτα ο κ. Παπασταύρος, συναντήθηκε με το συναγωνιστή και βουλευτή, Ματθαιόπουλο Αρτέμιο, και του εξέφρασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει για τη συντήρηση του μουσείου, μιας και η Πολιτεία, και τοπική αλλά και κρατική, έχει αμελήσει εντελώς. Μάλιστα, ο συναγωνιστής τον ενημέρωσε πως σε σχετική επερώτηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη βουλή, αρκετοί βουλευτές άλλων κομμάτων απάντησαν με τη φράση «Κανένα τέτοιο μουσείο δεν είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος». Τον διαβεβαιώσαμε πως θα γίνει μεγάλη μάχη από μέρους μας για την αναγνώριση της σπουδαιότητάς αυτού και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μερικούς μήνες από τώρα, που θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις ως Κίνημα.
Η συμμετοχή και φέτος ήταν μαζικότατη και η εκδήλωση είχε και έντονο παλμό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Και για Φέτος ανανεώσαμε τους Όρκους μας για τη συνέχιση του Δίκαιου Αγώνα μας, με μία μάχη μέχρις εσχάτων, μέχρι την Τελική Νίκη.
Περιφερειακή Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: