Featured Posts

6/10/12

Εθνικιστικός πυρετός κατά Ελλάδας στην Αλβανία


ImageΕπεισόδια δημιούργησαν οι ακραίοι εθνικιστές του αλυτρωτικού κόμματος της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας στον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Εντμόντ Παναρίτι, μπλοκάροντας του την έξοδο από το αεροδρόμιο "Μητέρα Τερέζα" μετά την άφιξή του από επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και την Λευκωσία, επειδή κατά την διάρκεια της επίσικεψής του στην Ελλάδα είχε τοποθετηθεί ... ανάποδα η αλβανική σημαία στον ιστό (που να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι δεν επρόκειτο περί προσβολής στσην αλβανική σημαία, αλλά περί διάλυσης των πάντων στην Ελλάδα).
Εν πάση περιπτώσει τον υποδέχθηκαν με σφυρίγματα και συνθήματα εναντίον του, κατηγορώντας τον για για την "ταπείνωση" των εθνικών συμβόλων και την "άτολμη" αντίδραση του Παναρίτι, η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία μπλόκαρε την έξοδο του υπουργού από τον  τομέα  των "VIP" του αεροδρομίου "Μητέρα Τερέζα" ανοίγοντας μάλιστα και πανό που έγραφε «Edmond Panariti – person “non grata”» στην Αλβανία.
Σε δήλωση του στα αλβανικά ΜΜΕ ο Οργανωτικός Γραμματέας της AK, Redi Ramaj, τάχθηκε κατά της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, ενώ ζήτησε να δημοσιοποιηθούν με κάθε μέσο τα πρακτικά των μυστικών συνομιλιών Παναρίτι - Αβραμόπουλου.
Και όλα αυτά ενώ συνέβη το πρωτοφανές, να τεθεί δηλαδή επίσημα για πρώτη φορά θέμα επιστροφής των περιουσιών των αλβανόφωνων Τσάμηδων, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τους Γερμανούς κατά των Ελλήνων στον Β'Π.Π., εν συνεχεία φυσικά εκτοπίστηκαν, αφού πρώτα είχαν αιματοκυλίσει ολόκληρη την Ήπειρο και φέρονταν ως στρατός κατοχής στην χώρα που τους φιλοξενούσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: