Featured Posts

12/10/12

Νταβούτογλου: "Η Τουρκία θα παρακολουθεί πάντα τα προβλήματα των ομογενών της στη Δυτική Θράκη" !


 ImageΜε μία ανακοίνωση ο  Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, συνοψίζει τα μηνύματα που έδωσε στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «τα προβλήματα του Αιγαίου θα επιλυθούν θετικά και το Αιγαίο θα μετατραπεί σε θάλασσα φιλίας, ειρήνης και ευημερίας».

«Μπορεί να υπάρχουν διαφορές απόψεων και διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν εύκολα, αφού οι δύο χώρες συμμερίζονται ένα κοινό όραμα», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός και χαρακτήρισε το κοινό όραμα ως «ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών που έζησαν μαζί, κατά τη διάρκεια της Ιστορίας και ανέπτυξαν, από κάθε άποψη, τις σχέσεις τους, προετοιμάζοντας ένα κοινό μέλλον σε μια κοινή γεωγραφία».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του αποφασίστηκε, επίσης, η σύγκλιση, τον Ιανουάριο 2013, της δεύτερης Συνόδου του Υψηλού Επιπέδου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Α. Νταβούτογλου δέχθηκε στην Αθήνα «Επιτροπή της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης»  και τόνισε ότι η Τουρκία «θα παρακολουθεί πάντα τα προβλήματα των ομογενών της».
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφθηκε την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου όπου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ζουν ρωμαίικης καταγωγής πολίτες μας, που είχαν μεταναστεύσει από την Τουρκία στην Ελλάδα». «Μια φορά Κωνσταντινουπολίτης, πάντα Κωσταντινουπολίτης», είπε κατά τη διάρκεια του δείπνου.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: