Featured Posts

20/6/12

Ούτε οι αστυνομικοί “διόρθωσαν” την ψήφο τους


Ούτε οι αστυνομικοί “διόρθωσαν” την ψήφο τουςΣχεδόν οι μισοί αστυνομικοί (ξανα)ψήφισαν Χρυσή Αυγή
Παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που υπέστησαν, παρά το μπαράζ παραπληροφόρησης των ΜΜΕ και παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις (που συνοδεύτηκαν από επί τόπου προεκλογικές επισκέψεις) που τους έδινε αφειδώς ο Α. Σαμαράς, οι αστυνομικοί δε μάσησαν και ξαναψήφισαν την Χρυσή Αυγή! Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι οι μισοί αστυνομικοί ξαναψήφισαν Χρυσή Αυγή. Αναφέρει σχετικά ο «ειδήμων» αστυνομικός συντάκτης του καθεστωτικού «Βήματος», Β. Λαμπρόπουλος: 
«Επέμειναν οι αστυνομικοί να ψηφίζουν μαζικά «Χρυσή Αυγή» παρά τα δεκάδες κρούσματα βίας των τελευταίων εβδομάδων. Όπως συνέβη και στις εκλογές της 6ης Μαΐου, περίπου ο ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε και πάλι, την Κυριακή, «Χρυσή Αυγή», δημιουργώντας πλήθος ερωτηματικών για τις πολιτικές αντιλήψεις και τις υπηρεσιακές επιλογές των ένστολων. Στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν αστυνομικοί διατηρήθηκαν σχεδόν αμετάβλητα τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» και σε ύψος ρεκόρ για όλη σχεδόν την επικράτεια. Το νέο αυτό αποτέλεσμα δημιουργεί προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αφού όπως χαρακτηριστικά λένε «φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό των αστυνομικών που αντιμετωπίζει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, των λαϊκών κινητοποιήσεων και άλλα κρίσιμα θέματα για την κοινωνική γαλήνη, με την ματιά της «Χρυσής Αυγής». Σχεδόν η μισή ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ακόμη να έχει την ίδια αφοριστική αντίληψη για το πολιτικό σύστημα, με την «Χρυσή Αυγή». Κι αυτό είναι ένα κρίσιμο πρόβλημα...» Τα νέα αυτά συμπεράσματα για τις κρυφές πολιτικές προτιμήσεις των ένστολων προκύπτουν από την ανάλυση των ψήφων σε 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας στα οποία ψήφισαν, στις 17 Ιουνίου- με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους - χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής και άλλες. Τα τμήματα αυτά -από το 806 ως και το 816 εκλογικό τμήμα- , βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων 24 και στην οδό Πανόρμου, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Σε όλα αυτά τα τμήματα η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό από 17,2% έως 23,04% που είναι σχεδόν ίδια με αυτά που είχε λάβει, το ίδιο κόμμα, στα ίδια τμήματα και στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα εξ αυτών -στο 809- η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 21,7% ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου το ποσοστό αυτό ήταν 21,06%. Στα υπόλοιπα τμήματα οι «απώλειες» της «Χρυσής Αυγής» είναι εξαιρετικά μικρές. Στο 811 τμήμα, στις εκλογές της Κυριακής η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 23,04% έναντι 23,08% τον Μάιο, στο 814 πήρε 21,58 έναντι 21,88% και στο 806 21,99% έναντι 22,2%.
Για να γίνει αντιληπτή η μαζικότητα της «ψήφου» των αστυνομικών προς την «Χρυσή Αυγή» αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι σε γειτονικά αστυνομικά τμήματα όπως το 804 και το 805 το ποσοστό αντίστοιχα της «Χρυσής Αυγής» είναι 5,35 και 6,57%.
Κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα και ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σε αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων. Αν συνυπολογισθεί λοιπόν ότι στα συγκεκριμένα τμήματα που ψηφίζουν οι αστυνομικοί το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» είναι υπερτριπλάσιο του μέσου όρου του συγκεκριμένου κόμματος προκύπτει το συμπέρασμα ότι σε ποσοστό άνω του 50% των αστυνομικών υποστηρίζει το συγκεκριμένο κόμμα».  

Με όλη αυτή την απαξίωση που υφίστανται οι αστυνομικοί από τους πολιτικάντηδες και τα κατεστημένα ΜΜΕ, την οικονομική τους αφαίμαξη που έχει οδηγήσει αυτούς και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση, την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση που ζούνε στο πετσί τους όσο κανένας άλλος, που ξεκινάνε για δουλειά και δεν ξέρουν άμα ξαναγυρίσουν ζωντανοί στα σπίτια τους, που μετράνε καθημερινά νεκρούς και τραυματίες στο καθήκον κ.τ.λ., δεν είναι καθόλου περίεργο που οι μισοί αστυνομικοί ψηφίζουν και ξαναψηφίζουν την Χρυσή Αυγή. Το περίεργο είναι που δεν την ψηφίζουν όλοι…

http://www.xryshaygh.com/

1 σχόλιο:

ΒΑΣΙΛΗΣ είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ (ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ, Α.Ε, Λ.Α.Ο.Σ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΟΥΛΗΔΕΣ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.