Featured Posts

16/5/12

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η ελληνική εταιρεία ΕLMON στην διεθνή έκθεση SOFEX 2012

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η Ελληνική αποστολή της εταιρείας ΕLMON στην διεθνή έκθεση στρατιωτικού υλικού για ειδικές δυνάμεις SOFEX 2012 που πραγματοποιήθηκε  στο Αμμάν της Ιορδανίας στις 8-10 Μαΐου 2012.
Στην έκθεση παρευρέθηκαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας αλλά και άλλων γειτονικών χωρών, οι οποίοι εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα γενιά αλεξίσφαιρων γιλέκων της ELMON.
Ο Βασιλιάς της Ιορδανία Abdallah, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις αντιβαλλιστικές προτάσεις της ελληνικής εταιρείας και αναμένεται προσεχώς η κάλυψη των αναγκών προστασίας της ιορδανικής Βασιλικής Φρουράς με απευθείας παραγγελίες. Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα της ELMON αυτή την περίοδο αξιολογούνται από τις ειδικές δυνάμεις της ιορδανικής Αστυνομίας, από το
Στρατό και τις ειδικές υπηρεσίες της Ιορδανίας καθώς και άλλων γειτονικών αραβικών χωρών (Ομάν, Κατάρ, Σ. Αραβία, Μπαχρέϊν) 

Image

Image
Σημειώνεται ότι η Προεδρική Φρουρά των ΗΑΕ χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα αλεξίσφαιρα γιλέκα της ELMON.  Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα της ELMON είναι τα πιο εύκαμπτα και τα πιο ελαφριά στην κατηγορία τους αποτελώντας την επιλογή των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας καθώς και 19 άλλων χωρών.
Είναι επίσης άξιο αναφοράς,
ότι στην Ελλάδα, το αντιβαλλιστικό υλικό της εταιρείας ELMON έχει
σώσει τις περισσότερες ζωές σε ένοπλες συμπλοκές ανδρών των Ελληνικών σωμάτων ασφαλείας με βαριά οπλισμένους ληστές.
Τελευταίο πρόσφατο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε συμπτωματικά την περίοδο που διεξαγόταν η έκθεση SOFEX-2012 στην Ιορδανία, σημειώθηκε στην Καλαμάτα στις 8 Μαΐου 2012, όταν ο Αστυνόμος
Ιωάννης  Π. δέχθηκε κατάστηθα και εξ’ επαφής 3 σφαίρες επιθετικού τυφεκίου Kalashnikov AK-47.

Το αντιβαλλιστικό υλικό, της αλεξίσφαιρης πλάκας που τελικά έσωσε την ζωή του νεαρού αστυνομικού ήταν Dyneema της εταιρείας ELMON.

Οι γιατροί που εξέτασαν τον Αστυνομικό, έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν τις σφαίρες του AK-47 στο αλεξίσφαιρο, ιδιαίτερα όταν αντελήφθησαν πως ο αστυνομικός είχε δεχθεί και 6 βλήματα από πυροβόλα όπλα χειρός τύπου Makarov & Tokarev, τις οποίες όμως δεν είχε αντιληφθεί στην εμπρός και πίσω
πλευρά του αλεξίσφαιρου γιλέκου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: