Featured Posts

21/5/12

ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!




«Εάν η Ευρωζώνη δεν κατορθώσει να επιλύσει τα προβλήματά της, τότε τα εθνικιστικά, ρατσιστικά και ξενόφοβα κινήματα θα γίνουν τόσο δυνατά στην Ευρώπη, που η ΕΕ δεν θα αποτελεί πλέον μία εμπρηστική συζήτηση μέσα στη Βρετανία» προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ, που κυκλοφορεί σήμερα, ο Κλεγκ δήλωσε, ερωτηθείς, εάν πιστεύει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν πράττει αρκετά ώστε να επιλυθεί η κρίση: «όλοι θα πρέπει να κάνουνε περισσότερα».
«Η οικονομική αβεβαιότητα και η πολιτική παράλυση αποτελούν το ιδεώδες πεδίο για τον εξτρεμισμό και τον ρατσισμό, αυτό είναι το δίδαγμα της Ιστορίας», προσθέτει.
«Ως φιλελεύθερος και παθιασμένος Ευρωπαϊστής, θεωρώ πως αυτό θα ήταν καταστροφικό εάν οι δεξιοί εξτρεμισμοί, όπως κι οι αριστεροί, θα είναι ενισχυμένοι εξαιτίας της μαλθακότητας των ηγετών και της έλλειψης αποφασιστικότητάς τους», τονίζει, προσθέτοντας «αλλά και εμείς οδεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».
Αναφορικά με την ΕΕ, ο Κλεγκ τόνισε «είμαστε καταδικασμένοι να συνεργαζόμαστε. Ο απομονωτισμός δεν αποτελεί λύση».

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: