Featured Posts

11/4/12

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ... ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!



Κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες στο κράτος των Σκοπίων θα υπάρξει σημαντική μείωση του σλαβικού πληθυσμού, ενώ συγχρόνως θα αυξηθεί ο αλβανικός πληθυσμός.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις μιας ανάλυσης για την φυσική εξέλιξη του πληθυσμού που εκπονήθηκε από την κρατική στατιστική υπηρεσία των Σκοπίων.
Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, μέχρι το 2030 ο αριθμός των Σλάβων θα μειωθεί κατά 103 χιλιάδες κατοίκους, ενώ οι Αλβανοί θα παρουσιάσουν αύξηση κατά περίπου 100 χιλιάδες .

Σημαντική επίσης πληθυσμιακή αύξηση θα έχει η τουρκική μειονότητα με 12.600 κατοίκους, επιπλέον και οι Ρομά με περίπου 27 χιλιάδες άτομα.

Η Κρατική Στατιστική Υπηρεσία των Σκοπίων αξιολογεί ότι η αλβανική κοινότητα κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έχει αυξηθεί σημαντικά και έχει τάση ανοδική.

Ανησυχίες εκφράζονται από τη δημοσίευση των αναλύσεων σχετικά με τις τάσεις μείωσης του αριθμού του σλαβικού πληθυσμού, ιδιαίτερα στις πόλεις Πρίλεπ, Μπίτολα, Σκόπια, Τέτοβο, Βέλες, Γκόστιβαρ, Οχρίδα, Κουμάνοβο κλπ.
Πανεπιστημιακοί καθηγητές πιστεύουν ότι αυτή η δημογραφική τάση του σλαβικού πληθυσμού οφείλεται στο γεγονός ότι το κράτος δεν έχει πολιτική για την αύξηση του πληθυσμού.

 Σε άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε πριν μία ημέρα από το Διεθνές Γραφείο για τον Πληθυσμό, αναφέρεται ότι ο πληθυσμός στην FYROM μέσα σε τέσσερις δεκαετίες θα μειωθεί κατά 9 τοις εκατό. borioipirotika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: