Featured Posts

4/4/12

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ AJC 
Το άστρο του Δαυΐδ τον οδηγεί! Τον ετοιμάζουν για πρωθυπουργό της συγκυβέρνησης…
Ταξίδι στο Αμέρικα έχει πάει αυτές τις ημέρες ο υπουργός Αμύνης και αντιπρόεδρος της ΝΔ  Αβραμόπουλος και με την ευκαιρία έκανε και τις επί υψηλού επιπέδου επαφές του.
Συναντήθηκε, λοιπόν, με σημαίνοντα στελέχη της γνωστής Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee – AJC) σε γεύμα που του παρέθεσαν στα κεντρικά τους γραφεία, στο Μανχάταν της New (και κατά άλλους Jew…) York. Παρών ήταν και ο εκτελεστικός γραμματέας, Νταίηβιντ Χάρρις. Σε δηλώσεις του, ο… καγκελάριος είπε τα εξής:
«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του καλού μου φίλου, εκτελεστικού γραμματέα του AJC, Ντέιβιντ Χάρρις, να παρευρεθώ σήμερα, σ’ αυτή τη συνάντηση, η οποία είναι ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα των σχέσεών μας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως επίσης και μεταξύ της ελληνοαμερικανικής και ισραηλινοαμερικανικής κοινότητας. Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στο επίπεδο των σχέσεών Ελλάδας και Ισραήλ. Μπροστά στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η γενικευμένη οικονομική κρίση, λαοί σαν τους δικούς μας έρχονται ακόμη πιο κοντά, με πνεύμα συνεννόησης και αμοιβαίας κατανόησης. Την ίδια στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή μας, συντελούνται μεγάλες δραματικές εξελίξεις και ανακατατάξεις. Ένα νέο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον διαμορφώνεται. Η Ελλάδα και το Ισραήλ προχώρησαν σε μια σημαντική κίνηση, σε μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Και όλα όσα ξεκίνησαν εδώ και είκοσι περίπου χρόνια επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας με υπουργό Εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά, (Σ.Σ. εννοεί την επίσημη αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ από τον Α. Σαμαρά, που έγινε το 1991)
επικαιροποιήθηκαν τον τελευταίο καιρό με την υπογραφή των νέων συμφωνιών και δείχνουν πλέον ότι ο δρόμος για την Ελλάδα και το Ισραήλ είναι κοινός με αναπτυξιακή προοπτική σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων. Ως λαοί έχουμε μάθει και να τις αντιμετωπίζουμε και να τις ξεπερνάμε. Σε αυτή τη συνάντηση είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με διακεκριμένες προσωπικότητες, τόσο του American Jewish Committee, καθώς και σημαντικούς παράγοντες του οικονομικού, επιχειρηματικού και ενεργειακού τομέα. Θα επισκεφθώ και πάλι στις αρχές Μαΐου την Ουάσιγκτον, ανταποκρινόμενος στην επίσημη πρόσκληση σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα αυτής της χρονιάς, όπου θα συμμετέχω σε μια συζήτηση από κοινού με συναδέλφους μου υπουργούς της Γερμανίας, του Ισραήλ, και διαπρεπείς προσωπικότητες. Θα ανοίξουμε μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη συνεργασία, τη συνύπαρξη και την κοινή προοπτική σ’ ένα μεταβαλλόμενο κόσμο. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Ντέιβιντ για τη ζεστή αυτή φιλοξενία και τον περιμένω βέβαια σύντομα στην Ελλάδα».
(ΥΓ):Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Αβραμόπουλος κάνει προσωπικό παιχνίδι. Κυκλοφορούν φήμες ότι ετοιμάζεται «σκούπισμα» του Α. Σαμαρά –εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών- κι έτσι οι… δελφίνοι (με πρώτον και καλύτερο…) τον Αβραμόπουλο τρέχουν για το… χρίσμα. Το άστρο του Δαυΐδ ας τους οδηγεί!

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: