Featured Posts

2/3/12

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ... ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ!

Άνευ λοιπών σχολίων εκτός απο την... "συνύπαρξη των λαών" που στην αφρικανική ήπειρο σημαίνει γενοκτονίες με ότι μεθόδους μπορείτε να φανταστείτε, σας παρουσιάζουμε τα... όνειρα των οικολόγων πράσινων όπως οι ίδιοι παρουσιάζουν: "Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος φιλοξένησε την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες μια εκδήλωση για την Αφρική με τη συμμετοχή του Ndaba Mandela, συνιδρυτή, μαζί με τον άλλο εγγονό του Nelson Mandela, Kweku, του ιδρύματος "Africa Rising".

  Το ίδρυμα έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού και των δυνατοτήτων ανάπτυξης που διαθέτει η Αφρική. Εστιάζει στην αλλαγή των αντιλήψεων για την Αφρικανική ήπειρο παγκοσμίως και ιδιαίτερα στους νέους, τους οποίους επιθυμεί να προσελκύσει για να εργαστούν όλοι μαζί προς την κατεύθυνση θεμελιωδών κοινωνικο-οικονομικών αλλαγών.
  Στην εκδήλωση ο Ndaba Mandela παρουσίασε το όραμά του για την Αφρικανική ήπειρο και τόνισε την ανάγκη στήριξης της Αφρικής από την Ευρώπη, μιλώντας για τα κοινά όσο και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δυο ηπείρων, το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των διαφορετικών φορέων, την προσπάθεια να μετατραπούν σε επίσημες δομές οι πολλές άτυπες δομές οικονομίας που αναπτύσσονται στην Αφρική, με τη συμμετοχή ιδιαίτερα  γυναικών και νέων, τον ρόλο που μπορεί να παίξουν οι αφρικανοί νέοι που έχουν σπουδάσει κι επιθυμούν να γυρίσουν πίσω στις χώρες τους όσο και για την σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας και του διαδικτύου στην συνεργασία και την ανάταση της Αφρικής. Έκλεισε, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την σοφία της αφρικανικής σκέψης, για παράδειγμα ότι υπάρχουμε χάρη στο γεγονός ότι δίπλα μας υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι και επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον.
  Ο Νίκος Χρυσόγελος στον χαιρετισμό που απήυθυνε, μίλησε για τη σημασία αναμόρφωσης της πολιτικής παροχής βοήθειας από την Ευρώπη προς την Αφρική και αναφέρθηκε στις ομοιότητες του οράματος του Ndaba Mandela για την Αφρική με θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Τη βιώσιμη ανάπτυξη με όφελος τόσο για την παγκόσμια κοινότητα όσο και για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, τη συνύπαρξη των λαών σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και την υπευθυνότητα στην άσκηση πολιτικής τόσο για τη γενιά μας όσο και για αυτές που θα ακολουθήσουν".

 http://www.stoxos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: